Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Tato polévka je nejen dobrá, ale také zdravá a vyvážená. Každá lžíce je plná lahodného spojení čerstvé zeleniny, brambor a aromatických žampiónů. Máslová jíška polévce přidává na jemnosti a na sytosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 343 kJ /
321 kcal
Bílkoviny19,09 g
Tuky1,28 g
Vláknina26,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony nakrájíme na plátky. Krok 2: Na másle lehce osmahneme pórek a kedlubnu, přilijeme zeleninový vývar (nebo kostku zeleninového bujónu). Do vroucího vývaru přidáme brambory a žampiony. Krok 3: Mezitím uděláme řidší světlou jíšku tak, že máslo rozpustíme a přidáme mouku. Stále mícháme. Usmaženou jíšku přidáme do polévky a pořádně rozmícháme, aby nevznikly pucky. Krok 4: Ještě v polévce převaříme čerstvou nebo sušenou petrželku. Kdo chce, může si opepřit, eventuálně přisolit. Nať z cibulky dáme až do talíře při servírování.

TIP: Houbové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 11. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlJ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka se zeleninou, brambory a žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlJ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, brambory, mouka hladká, jíška, zelenina, žampióny, vývar zeleninový, cibulka jarní, petrželka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu