Špenátové bulky
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného špenátu, uzeného sýra a to vše je lehounce podtrženo česnekem.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,75 g |
| Tuky | 76,94 g |
| Vláknina | 6,58 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 657 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr nastrouháme najemno, česnek rozetřeme.
Krok 2: Droždí vidličkou rozšleháme ve vodě, přidáme sýr s česnekem, změklým sádlem a ostatními surovinami a uhněteme těsto.
Krok 3: Těsto v míse zakryjeme a necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na stole prohněteme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme kulatou a pevnou bulku. Všechny bulky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 5: Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C, asi 20 minut).
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Moje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 6 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 7 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 7 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 13 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Ledvinky dušené
josef.ridic před 2 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 4 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 5 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 5 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 5 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 6 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 6 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
protlak špenátový,
voda,
česnek,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
sádlo,
sýr uzený,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (14)