Svěží okurková polévka s mátou
Do horkých letních dnů se skvěle hodí studené polévky. Osvěží nás, zasytí a navíc je v nich více vitamínů díky tomu, že použijeme syrovou zeleninu. Polévka krásně voní díky čerstvé mátě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 589 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,40 g |
Tuky | 29,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 19,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky necháme v lednici vychladit, pak je oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do vyšší mísy. Přidáme hrst lístků čerstvé máty a tyčovým mixérem všechno rozmixujeme.
Krok 2: Směs mírně osolíme, přidáme kysanou smetanu, lžičku cukru a zakápneme citronovou šťávou. Znovu rozmixujeme.
Krok 3: Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Ochutíme ji pepřem a necháme vychladit.
Zveřejněno 9. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svěží okurková polévka s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OvB
Moje poznámka
Svěží okurková polévka s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OvB
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Suroviny:
okurka salátová,
máta čerstvá,
sůl,
smetana kysaná,
cukr hnědý,
šťáva citronová,
mléko,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.