Postup přípravy
Krok 1: Panenku naporcujeme, naklepeme, osolíme, steaky nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vše necháme přes noc v ledničce uležet.
Krok 2: Kuřecí játra nakrájíme na kostičky, zprudka orestujeme na uzené slanině a odstavíme. Na tuku (já jsem použil sádlo) lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí steaky, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, krátce zarestujeme a rovněž necháme vychladnout.
Krok 3: Nyní začíná tvořivá část, kdy obě směsi dáme doprostřed naklepané panenky a vytvoříme měšec, který zavážeme potravinářským motouzem.
Krok 4: V pekáčku rozpustíme sádlo, vložíme uvázané „pytlíky“, mírně podlijeme bujónem a pečeme ve vyhřáté troubě (230-250°C) za občasného podlévání a polévání cca 30-35 minut.
Krok 5: Bramborové pusinky zhotovíme z tužší bramborové kaše, kterou naplníme do cukrářského rukávu a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme kaši ve tvaru pusinek.
Krok 6: Pečeme při 200°C cca 15-20 minut. Pusinky z bramborové kaše koupíme i mražené a ty můžeme nejen upéct v troubě, ale i usmažit ve friťáku.
Zveřejněno 1. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Moje poznámka
Kouzelný měšec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OywE
Nejnovější recepty
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno před 3 hodinami
Nepečený kokosovo čokoládový dort s jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Wrapy ze strouhané zeleniny
Přidáno 28. 7. 2025 05:04:02
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno 27. 7. 2025 17:18:26
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno 27. 7. 2025 07:51:48
Domácí Mila oplatky
Přidáno 27. 7. 2025 05:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
Petracka před 33 minutami
Párky v listovém těstě jako jednohubky
kociriv před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Proste_kamca před 1 hodinou
Medové palačinky s perníkovou vůní
LoveEndlessRadiance před 2 hodinami
BeBe střecha
PavlinaP před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vandy před 3 hodinami
Grilované marinované cukety
AjaHK před 3 hodinami
Pivovarský tokáň
Majkls před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Majkls před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 9 hodinami
Tématické fráze:
silvestrovské menu recepty,
měšec,
měšec recept,
recept mešec,
vepřový měšec,
slavnostní menu recepty,
kuřecí měšec,
recepty měšec,
jak upéct bůček,
recept na měšec,
vepřové maso ve vlastní šťávě,
měšec recepty,
jak upéct vepřové maso,
jak upéct maso,
silvestrovské menu - recepty,
kureci mesce,
slavnostní menu recept,
nutela ze švestek,
silvestrovské menu recept,
hovězí na švestkách
Suroviny:
svíčková hovězí,
kuřecí stehenní řízky,
játra kuřecí,
šunka,
slanina uzená,
sůl,
cibule,
pepř,
koření,
brambory
Komentáře (32)
Jen jsem místo jater dala žampióny a vylepšila medvědím česnekem.
Určitě nebylo naposledy
P.S. Když jsem vkládal své tři hořčicové recepty, měl jsem tento recept připravený ke zveřejnění po skočení soutěže jako satisfakci