Okurkové carpaccio
I ze salátové okurky lze vykouzlit krásný osvěžující předkrm, a to navíc velmi snadno. Tenké plátky okurky stačí naaranžovat na talíř, pokapat hořčičnou zálivkou, posypat růžovým pepřem a můžeme podávat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 018 kJ / 721 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,92 g |
| Tuky | 72,30 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 15,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurku omyjeme a šikmo nakrájíme na velmi tenké plátky.
Krok 2: Olej, hořčici, ocet, cukr a sůl řádně prošleháme, až se všechny ingredience krásně spojí.
Krok 3: Okurku naaranžujeme na talíř, doplníme hořčičnou zálivkou, posypeme drceným růžovým pepřem a podáváme.
Zveřejněno 16. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkové carpaccio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9K6
Moje poznámka
Okurkové carpaccio
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9K6
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 12 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 16 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 11 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 11 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 13 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 13 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 14 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 14 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 14 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Suroviny:
okurka salátová,
olej olivový,
hořčice,
ocet vinný bílý,
cukr krystal,
sůl,
pepř růžový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.