Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,24 g |
Tuky | 24,35 g |
Vláknina | 24,18 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 96,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli.
Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí. Obojí nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Jakmile cibule zesklovatí přidáme k ní nakrájenou bramboru i patizon. Krátce restujeme, přidáme česnek a jakmile se rozvoní zalijeme vše vývarem nebo vodou. Zde je použit zredukovaný kuřecí vývar.
Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme a na sníženém stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi orestujeme nakrájené žampiony na másle nebo arašídovém oleji.
Krok 5: Čerstvé bylinky opláchneme, odstředíme a nasekáme. Část vařené zeleniny dáme stranou a polévku rozmixujeme, aby se zahustila. Přidáme polovinu bylinek a vrátíme kostičky zeleniny.
Krok 6: Přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku, v talířích posypeme zbylými bylinkami a podáváme se smaženými žampiony.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Moje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 23 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 1 hodinou
Krenex
dragomirac před 2 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 3 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 3 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 4 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 4 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 4 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
česnek,
brambory,
sůl,
ghee,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
ořech muškátový,
majoránka,
petrželka,
libeček
Komentáře (3)