Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g |
| Tuky | 24,35 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli.
Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí. Obojí nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Jakmile cibule zesklovatí přidáme k ní nakrájenou bramboru i patizon. Krátce restujeme, přidáme česnek a jakmile se rozvoní zalijeme vše vývarem nebo vodou. Zde je použit zredukovaný kuřecí vývar.
Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme a na sníženém stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi orestujeme nakrájené žampiony na másle nebo arašídovém oleji.
Krok 5: Čerstvé bylinky opláchneme, odstředíme a nasekáme. Část vařené zeleniny dáme stranou a polévku rozmixujeme, aby se zahustila. Přidáme polovinu bylinek a vrátíme kostičky zeleniny.
Krok 6: Přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku, v talířích posypeme zbylými bylinkami a podáváme se smaženými žampiony.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Moje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 28 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
česnek,
brambory,
sůl,
ghee,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
ořech muškátový,
majoránka,
petrželka,
libeček
Komentáře (3)