Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Pokud ještě váháte při nákupu patizonu, nabízíme Vám výbornou možnost, jak tuto zeleninu připravit. Skvělá polévka s plátky osmažených žampionů vás přesvědčí, že i zelenina připomínající létající talíř má v našich kuchyních svoje místo.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 108 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,24 g |
| Tuky | 24,35 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme cibuli, nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Do rozehřátého hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli.
Krok 2: Bramboru oloupeme, patizon se loupat ani zbavovat semen nemusí. Obojí nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Jakmile cibule zesklovatí přidáme k ní nakrájenou bramboru i patizon. Krátce restujeme, přidáme česnek a jakmile se rozvoní zalijeme vše vývarem nebo vodou. Zde je použit zredukovaný kuřecí vývar.
Krok 4: Přivedeme k varu, osolíme a na sníženém stupni tepla vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi orestujeme nakrájené žampiony na másle nebo arašídovém oleji.
Krok 5: Čerstvé bylinky opláchneme, odstředíme a nasekáme. Část vařené zeleniny dáme stranou a polévku rozmixujeme, aby se zahustila. Přidáme polovinu bylinek a vrátíme kostičky zeleniny.
Krok 6: Přidáme 2-3 strouhnutí muškátového oříšku, v talířích posypeme zbylými bylinkami a podáváme se smaženými žampiony.
Zveřejněno 21. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Moje poznámka
Patizonová polévka s bramborou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMPk
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
Suroviny:
patizon,
cibule,
česnek,
brambory,
sůl,
ghee,
vývar masový,
žampióny,
máslo,
ořech muškátový,
majoránka,
petrželka,
libeček
Komentáře (3)