Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová ovesná kaše

Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou ovesnou kaši s dýňovým pyré se špetkou skořice a vanilky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 559 kJ /
612 kcal
Bílkoviny27,50 g
Tuky13,30 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy90,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme, osušíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Poté je vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut do změknutí.  Krok 2: Po upečení necháme dýni krátce vychladnout a poté k ní přidáme perníkové koření, 2 lžíce vody a za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Krok 3: Do hrnce se silnějším dnem vlijeme mléko a vodu, přidáme špetku soli, vanilku a ovesné vločky. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme na střední stupeň a za stálého míchání dovaříme kaši do zhoustnutí. Krok 4: Kaši odstavíme z plotny, vmícháme do ní připravené dýňové pyré a podle chuti ji dosladíme medem. Kaši rozdělíme do misek, doplníme ovocem, oříšky či čokoládou.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty s ovesnými vločkami

Zveřejněno 9. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9nk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová ovesná kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4x9nk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, koření do perníku, voda, vločky ovesné, mléko, vanilka, med, sůl, ovoce, oříšky, čokoláda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu