Cuketový chléb
Cuketu můžeme zpracovat i při přípravě domácího chleba. Ten je díky ní příjemně vláčný. Na přípravě není nic těžkého a místo kvásku použijeme droždí. Chléb tedy zvládnou upéct i začátečníci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 493 kJ / 1 552 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,97 g |
| Tuky | 28,57 g |
| Vláknina | 20,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 270,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukety nastrouháme nahrubo, posypeme lžičkou soli a necháme asi 20 minut vypotit. Potom přebytečnou vodu vyždímáme.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm zpěníme cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, nakonec cuketu a společně restujeme asi 2 minuty. Necháme vychladnout.
Krok 3: Do mísy nasypeme asi dvě třetiny mouky, přidáme droždí, olej, sůl a vychladlou cuketu. Vše promícháme a doprostřed nalijeme 125 ml vlažné vody. Znovu promícháme a vytvoříme těsto.
Krok 4: To potom přeneseme na pomoučený vál a hněteme rukama asi 10 minut. Postupně přisypáváme zbylou mouku, pokud je potřeba, můžeme přisypat i trochu víc.
Krok 5: Z těsta vytvarujeme bochník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Bochník přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.
Krok 6: Těsto potom potřeme vodou a posypeme hrubou solí a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Takto pečeme 10 minut, potom troubu stáhneme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut.
Krok 7: Před krájením necháme chléb vychladnout.
Zveřejněno 12. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZjE
Moje poznámka
Cuketový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZjE
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 8 minutami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 8 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 49 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 56 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
sůl,
cibule,
česnek,
olej olivový,
mouka hladká,
droždí sušené
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.