Houbovo-slaninové knedlíky
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme použít jako přílohu k našemu oblíbenému pokrmu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 636 kJ / 2 542 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,22 g |
| Tuky | 207,88 g |
| Vláknina | 30,56 g |
| Cholesterol | 692 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,57 g |
| Sacharidy | 96,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli a najemno nasekanou petrželku, k tomu přidáme na kostičky nakrájené žemle, dokřupava je osmažíme a necháme vychladnout.
Krok 2: V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mletý pepř, směs nalijeme na osmažené žemle a necháme asi půl hodiny stát.
Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji opečeme. Přidáme k ní na kostičky nakrájené houby a krátce je podusíme.
Krok 4: Slaninu s houbami přidáme k vychladlým žemlím, přisypeme mouku, strouhanku a vše dobře promícháme. Z připravené směsi rukama namočenýma ve vodě uděláme menší kulaté knedlíky, které mačkáním zpevníme, aby se nerozvařily. Vložíme je do vroucí slané vody a asi 10 minut vaříme.
Krok 5: Nakrájíme oloupanou cibulku a na oleji ji dozlatova osmažíme. Přidáme mražený listový špenát a dusíme tak dlouho, až špenát změkne. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Ještě 5 minut povaříme.
Zveřejněno 24. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Moje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
nať petrželová,
žemle,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
houby čerstvé,
mouka hladká,
strouhanka,
cibule,
olej,
špenát listový mražený,
sůl,
pepř mletý,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.