Hříbkové šátečky
Čerstvé voňavé lesní houby se hodí i při přípravě drobného pohoštění. Připravíme z nich chutné šátečky, které kromě směsi dušených hub naplníme i mozzarellou a kouskem červené papriky. Jistě ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 052 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,61 g |
Tuky | 30,83 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 25,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na menší kostky.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme oloupanou cibuli nasekanou nadrobno. Přidáme houby, osolíme, trochu opepříme a okmínujeme.
Krok 3: Za stálého míchání restujeme 5 minut, pak přiklopíme a dalších 5 minut dusíme. Odstavíme a necháme chvíli zchladnout.
Krok 4: Listové těsto rozválíme na slabý plát a nakrájíme na čtverce o velikosti asi 10x10 cm. Hříbkovou směs nanášíme do středu každého čtverce napříč. K houbám ještě přidáme několik kousků nakrájené mozzarelly a proužek červené papriky.
Krok 5: Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 6: Dva protilehlé rohy těsta přeložíme a slepíme rozšlehaným vejcem. Také povrch šátečku potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v troubě do zhnědnutí asi 15–20 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbkové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89y5
Moje poznámka
Hříbkové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89y5
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 2 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 2 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 3 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 3 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 3 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 4 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 4 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 4 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 5 hodinami
Suroviny:
houby,
olej,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
sýr mozzarella,
paprika čerstvá červená,
vejce
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.