Plněné bedly
Krásné bílé bedly chutnají skvěle jako řízek nebo na kmíně, připravit z nich ale můžeme i tuto lahůdku. Plněné sýrovou náplní, smaženou cibulkou a zapečené v troubě chutnají opravdu skvěle.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 442 kJ / 1 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,14 g |
| Tuky | 73,29 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 730 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na menší kostky a zalijeme je mlékem. Necháme je 10 minut odpočívat.
Krok 2: Mezitím na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova.
Krok 3: K rohlíkům přidáme vejce, koření, na kostičky nakrájený nebo rozdrobený sýr a opečenou cibulku. Promícháme, aby se vše spojilo.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Bedly očistíme od jehličí a jiných nečistot, zbavíme je nožiček a kloboučky zevnitř lehce posolíme. Poté je naplníme připravenou náplní a vyskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme dozlatova. V průběhu pečení je můžeme pokapat trochou oleje, není to ale nutné.
Zveřejněno 11. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ1g
Moje poznámka
Plněné bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZ1g
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
koření oregáno,
saturejka,
pepř cayenský,
mléko,
rohlík celozrnný,
sýr gouda
Komentáře (1)