Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (155×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 42 min Doba tepelné úpravy: 18 min bez doby vaření a chladnutí brambor

60 min (42 min příprava + 18 min tepelná úprava, bez doby vaření a chladnutí brambor)

6. 9. 2009 13:30

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie7 265 kJ / 1 737 kcal
Bílkoviny57,36 g
Tuky18,12 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 6,66 g
Sůl16,42 g
Sacharidy322,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vodu na knedlíky dáme vařit před zpracováním těsta, abychom knedlíky mohli ihned vkládat do vroucí osolené vody! Když dělám z těsta šišky, vložím je do vroucí vody, opatrně promíchám a minutku po vyplavání na povrch je vyndávám - jsou uvařené. Z tohoto těsta dělám knedlíky, noky, šišky, .... už hodně let a pokud z uvařených brambor přímo neteče voda (špatná odrůda, nebo brambory), tak se vždy povedou.

Brambory na knedlíky vařím nejraději večer, do rána vychladnou a můžu z nich v klidu dělat. Brambory nevařím úplně doměkka - 1. ještě dojdou a za 2. knedlíky nemají tendenci se pak rozvářet.

Recept asi vypadá dlouze a složitě, ale je jen podrobně rozepsaný, aby se i začínající kuchařinky orientovaly..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vepe6

22. 1. 2019 13:48

Takovéhle knedlíky jsem dělával také, jen používám dva díly starého lněného ručníku po nějakých prapředcích :D , na namočeném a vyždímaném zhruba vytvaruji knedlík - jedno jaký - bramborový, houskový kynutý, nebo s prdopečem, zabalím zarolováním a konce zahnu a šup do vody. Nikdy nejsou rozvařené! Po vyplavání vidličkou vyndám ubrousek a po něm i knedlík.
Ale doba pokročila, takže pro úsporu času smíchám bramborové těsto z pytlíku s vodou a zamíchám, nechám odležet, než připravím ubrousek a jdu balit. Ještě žádný pytlík mne nezklamal, když se dodrží dávka vody do těsta.;-)

hosta hosta

22. 12. 2017 00:41

JanZZ: Je fakt, že jde o hodně starý recept a mezitím došlo k velké změně (zhruba před dvěma roky) v koncepci i formě stránek, možná i k nějakým technickým drobným chybným dopadům, občas se objeví i teď. Určitě nebyl důvod snižovat záměrně číslo o počtu sdílení. I mne by to zajímalo, jak k tomu došlo. Věřím, že ti admini odpoví, mají (možná jen do určité doby zpět) možnost podívat se na celou historií jednotlivých receptů. Budu ráda - a asi nejen já - když se o informaci tady podělíš:-) Úvahy o cenzuře jsou komické, není třeba vymýšlet opět nějaké konspirační teorie, ne?;-) Napadá mne jen to, že se načetl jen počet sdílení od té změny stránek.

JanZZ

21. 12. 2017 20:22

magdalenka: dakujem za info. Myslel na som svoje 3 nove prispevky pisane tesne za sebou - v priebehu par minut. Reakcie tu byvaju aj v rozsahu mesiacov, nepocital som s takymto zaujmom... a akouto funkcionalitov... Neva, uviedol som to do poznamky, dostal som odpoved. Tak to ma byt :-)

magdalenka magdalenka

21. 12. 2017 20:16

JanZZ: editovať môžeš, len kým niekto iný nezareaguje na tvoj koment...teraz už nemôžeš svoj posledný.

JanZZ

21. 12. 2017 20:07

magdalenka: stalo sa to uz davno pred touto odozvou... Neboj. Vdaka za reakciu :-)

JanZZ

21. 12. 2017 20:05

tejaja: Len doplnam hore uvedene prispevky:
1. Som ITckar, a dosledne vsimat si nestandartne chovanie je moj chleba, a preto som vam napisal (ked sa vam pokazi konzistencia databaze, presne tak sa mozu cisla zmrsit a zobrazovat divne - robil som sluzbu aj vam)
2. Pisem sem, lebo som mal 3 prispevky za sebou, a zistl som, ze editovat ide len posledny z nic. Nie prvy, nie druhy, ale az ten treti... Poznamku som dal vsak sem. Pekny den.

magdalenka magdalenka

21. 12. 2017 20:04

JanZZ: Janko, roluj dole, tam sú kontakty na adminov, určite ti bez problémov zodpovedajú otázky. Tu si toho nemusia vôbec všimnúť.

JanZZ

21. 12. 2017 19:55

Jana Dorazinová-Remková: No, ci je to cenzura, to neviem. U mnou ulozenych receptov, ktore sa mi javia, ze su velmi oblubene, cisla naskakuju obycajne iba hore. (Robim to preto, ze sa podla toho orientujem, lebo nie som nejaky velky kuchar...) Tu som objavil - celkom nahodne, lebo mi recept ponuklo na FB a jeho obzretim som zistil, ze je tu cislo zdielania zdecimovane na minimum... Co to je, ja neviem. Len som na to upozoril. Ak je to moja chyba, nebudem pisat nic.

JanZZ

21. 12. 2017 19:44

@ magdalenka : Ja som len tak predpokladal, ze ked sa mi nejaky recept paci, tak ho eventuelne aj mozem zdielat, alebo aj nezielat. Pochybujem, ze by niekto z recesie zdielal recept, co sa mu vonkoncom nepaci... Len sa divim nelogicnosti v takom pocinani... no mozno sa mylim... Ide o ten pokles cisla zdielania o 1000.

JanZZ

21. 12. 2017 19:41

to @tejaja. Nuz takto to spolu sivisi - do poznamky som si pred par mesiacmi ulozil cislo oblubenosti receptu,a teraz je o 1000 mensie... len mi to vrta hlavou, co sa to deje... To ako to vyzera u mna je vidno tu puu.sh/yLc43/0cdcd0c400.jpg
Skratka, mnou ulozene cislo 1157 sa znizilo na 53... ale mozno je to tak normalne... Akurat su mi tieto poznamky nanic.

tejaja tejaja

21. 12. 2017 10:11

JanZZ: Jedna vec je, koľko ľudí recept prečíta, iná vec je, koľko ľudí klikne na "Recept si zatím oblíbilo" a ďalšia vec je, koľko ľudí recept zdieľa. Nie je to to isté. Možem recept len zdieľať, ale možem recept len označiť, že sa mi páči, ale nezdieľam ho. Rovnako si ho možem dať do mojich obľúbených receptov bez toho, aby som označila zdieľanie alebo obľúbenosť.;-)

magdalenka magdalenka

20. 12. 2017 23:08

JanZZ: Ako súvisia tebou uložené "oblíbené" recepty s počtom hlasov "recept se mi líbí"?

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 12. 2017 22:30

JanZZ: Cenzura? :-D

JanZZ

20. 12. 2017 17:55

Adminovi: Ked som si dal tento recept do Oblibenych, bolo ich 1157. Dnes tam je 53, pritom 97 kucharov si recept oblubilo. Co sa tu deje s hlasmi? Nie je to prvykrat. :-O

Zdenka1

6. 3. 2017 20:30

O víkendu jsem vyzkoušela Tvůj recept. Knedlíky se povedly a se špenátem a výpečky byly vynikající:yes:<3

1 2 3 4 5 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborový knedlík který se vždy povede bramborové knedlíky bramborovy knedlíky domácí bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky z nových brambor bramborovy knedlik jak dlouho varit bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept na bramborové knedlíky recept bramborové knedlíky recepty na domácí bramborový knedlík bramborový knedlík recept recept bramborový knedlík jak dlouho vařit bramborový knedlík bramborový knedlík z nových brambor bramborové knedle bramborové knedle recept jak dlouho se vaří bramborové knedlíky recept na bramborový knedlíky jak dlouho se vaří bramborový knedlík

Suroviny: brambory, vejce, sůl, krupice dětská, mouka hrubá, solamyl, sůl

TopRecepty.cz

Dobré bramborové knedlíky - podrobně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jql4