Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hornické „řízky“

Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s omáčkou z výpeku a smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Dobře naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Smícháme hovězí maso, na kostičky nakrájenou klobásu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a sladkou paprikou. Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme a zpevníme přírodním provázkem. Krok 4: V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a závitky po všech stranách opečeme. Krok 5: Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme. Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, zahustíme hotovou jíškou a podáváme.

TIP: Další výborné recepty z vepřového masa

Zveřejněno 9. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornické „řízky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGmv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornické „řízky“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGmv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, maso hovězí mleté, klobása, cibule, vývar masový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej, jíška, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu