Hornické „řízky“
Máte chuť na kousek dobrého šťavnatého masa? Pak ochutnejte tyto vepřové závitky. Skrývá se v nich lahodná náplň z mletého hovězího masa a klobásy. Pokrm podávejte s omáčkou z výpeku a smetany.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři plátky. Dobře naklepeme, lehce osolíme a opepříme.
Krok 2: Smícháme hovězí maso, na kostičky nakrájenou klobásu a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a sladkou paprikou.
Krok 3: Směs rozdělíme na plátky masa. Zavineme a zpevníme přírodním provázkem.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme lžíci oleje a závitky po všech stranách opečeme.
Krok 5: Pak podlijeme vývarem, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Během dušení obracíme a podle potřeby podléváme.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, zahustíme hotovou jíškou a podáváme.
Zveřejněno 9. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Moje poznámka
Hornické „řízky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGmv
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 3 minutami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 4 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
maso hovězí mleté,
klobása,
cibule,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej,
jíška,
smetana kysaná
Komentáře (2)