Vepřová směs na žampionech
Vepřová směs na žampionech, někdy označovaná také jako husitská, je směs s vepřového masa, jater, uzeniny a žampionů. Možná vám připomene jídlo ze školní jídelny, kde se směs podávala a stále ještě podává s rýží nebo těstovinami. V našem receptu je směs doplněna hranolkami.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: Na oleji zpěníme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a maso na něm opečeme.
Krok 3: Játra také nakrájíme a přidáme jej k masu.
Krok 4: Párky pokrájíme na tenká kolečka a spolu s žampiony přidáme k masové směsi. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podléváme vodou.
Krok 5: Když je maso měkké, dochutíme je solí a pepřem.
Krok 6: Vlijeme několik lžic kečupu a lehce zaprášíme moukou. Poté alespoň 15 minut vaříme.
Krok 7: Podáváme například s hranolky ozdobené syrovou cibulí.
Zveřejněno 22. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová směs na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zY7
Moje poznámka
Vepřová směs na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zY7
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 15 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
olej,
cibule,
játra hovězí,
párky,
žampióny,
sůl,
pepř mletý,
kečup sladký,
mouka hladká
Komentáře (6)
Díky za tu změnu názvu, mně, milovnici historie, ta husitská směs rvala oko.