Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný domácí chlėb

Není nad doma připravený, krásně křupavý chléb. Neváhejte a pusťte se do pečení, není to tak složité, jak se vám na první pohled může zdát. Odměnou vám bude skvělý domácí chléb, který můžete obložit dle vaší libosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karel1234 Karel1234

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme ve vlažné vodě. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kmín, olej a droždí rozmíchané ve vodě. Vytvoříme těsto. Krok 2: Z těsta vytvoříme bochánek. Plech vyložíme pečicím papírem, bochánek přeneseme na plech a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Krok 3: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Bochánek poté potřeme vodou a na 3 místech nařízneme. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 45 minut. Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. Krok 5: Po vyndání z trouby chléb potřeme vodou.

TIP: Top 7: Domácí chléb - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný domácí chlėb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJM5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný domácí chlėb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká pšeničná, mouka žitná, droždí čerstvé, sůl, cukr, kmín celý, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu