Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový závin de luxe

Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké množství vápníku, a tak je velmi dobrou prevencí proti osteoporóze.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min Bez doby kynutí

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

11. 10. 2009 00:31

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 903 kJ / 5 235 kcal
Bílkoviny109,40 g
Tuky229,86 g
Vláknina47,10 g
Cholesterol 676 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,36 g
Sacharidy658,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 3. 2011 20:47

:-OJůů,taková nádhera mi unikla;-):-p+14:yes::-K

Hella Hella

9. 3. 2011 20:44

Lenullko, to, na co se ptáš je dost individuání, každému chutná něco jiného. Mě připadá velmi jemný a nadýchaný a může se dělat s jakoukoliv náplní. Nejlepší by bylo si ho zkusit udělat. ;-)

Lenullka

8. 3. 2011 23:41

dotaz: vypadá nadýchane - jak je ve skutečnosti - když koupíte f krámu je jak pápěří
a pakšel by i s mákem či jablečnou náplní nebo raději doporučujete jiné těsto

iwuskka17 iwuskka17

14. 1. 2011 21:05

užasnej,opravdu,pridala jsem si do naplne jeste svestky a vynikaji,dekuji za recept:-)):-K

tchibo

6. 1. 2011 17:44

Naprosto vynikájící!!! Sice mi v troubě prasknul i po naříznutí, ale jinak dokonalé. S těstem se moc dobře pracuje:yes::yes::yes:

Irrena Irrena

6. 11. 2010 12:31

Hello včera jsem ho upekla a je vynikající, Ondra miluje mák, takže se do něj hned pustil:-))Jiný už péct nebudu:yes:

Irrena Irrena

23. 12. 2009 09:29

Díky, díky za obsáhlou odpověď, tu troubu mám asi určitě moc předehřátou;-(.Někdy po Novémroce zkusím te tvůj závin, už se těším.Irena.

Hella Hella

23. 12. 2009 00:21

Ireno, ještě k tomu praskání závinů: u kynutého těsta se to stává, když se těsto vloží do příliš vyhřáté trouby. Pak se povrch rychle zapeče, ale protože těsto i nadále v troubě trochu kyne, tak povrch musí prasknout. Z toho důvodu je nutné těsto před vložením do trouby zvlhčit (např. vejcem) nebo na dno trouby dát kastrůlek s vodou, která se během pečení odpařuje.

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 12. 2009 14:33

Už mám nakoupené indigrience a tak se těším,že ho dnes asi spáchám a nebo zítra,ale určitě u nás bude.:-)):yes:;-)

simko.jit simko.jit

22. 12. 2009 14:04

šel by ten závin i s kakaovou plnkou, že jo?;-):-p:-p:-p

Irena Gajdošová

22. 12. 2009 13:45

Děkuji za skvělou odpověď a určitě tento závin zkusím a dám vědět.Na té fotce vypadá nádherně.:-K

Hella Hella

21. 12. 2009 23:13

Ireno, nemám tušení a také nevím, z jakého těsta ho děláte. Ale tenhle určitě nepraskne. Předejde se tomu tím, že ho rovnou po délce nařízenete. Když se pozorně zadíváte na fotku, tak to vrchní naříznuté těsto i s náplní se po stranách "zarolovalo" a ta druhá vrstva těsta je vlastně povrch. A myslím si, že to i dobře vypadá.

Irena

20. 12. 2009 14:19

Proč mi makový závin vždy v troubě praskne?

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 12. 2009 14:15

Tak jsem receptík vytiskla a štrůdl de luxe,zkusím teď na vánoce láká mě ta náplň to musí být vůně a mňamka:-pdávám :yes::-))

spagetka spagetka

11. 10. 2009 11:29

máááááák, kandované ovoce,rozinky :-*:-*:-p:-p:-D:-D:-D:yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makový závin nejlepší makovy zavin makový štrudl kynutý makový štrúdl makovy zavin de lux recept na makový závin maková náplň do závinu kynutý makový závin luxusní makový závin nejlepší kynuté těsto na závin makovy zavin deluxe těsto na makový závin dobrý makový závin makový závin z kynutého těsta proc praska strudl proč praská kynuté těsto jednoduchy makovy zavin proc praska zavin nejlepší kynutý štrůdl makový závin kynutý

Suroviny: mouka hladká, droždí čerstvé, mléko, cukr, sůl, vejce, kůra citronová, máslo, mák mletý, mléko, cukr, mandle sekané, kůra pomerančová kandovaná, rozinky v rumu, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Makový závin de luxe

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9Zp