Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr

Máte rádi čerstvý sýr? Zkuste si ho tentokrát připravit doma. Je to velmi snadné, stačí vám k tomu tvaroh a trochu běžného koření. Sýr můžete také dochutit vínem nebo pivem, případně podle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min bez doby zrání

15 min (15 min příprava, bez doby zrání)

18. 10. 2009 08:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 088 kJ / 499 kcal
Bílkoviny55,00 g
Tuky23,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

fb.lib fb.lib

15. 1. 2022 18:53

Robert: Tomu jsme říkali KLIHÁK .....<3

Helka42

31. 10. 2018 12:13

A zkoušel jste někdo sýr dělat i v tomhle přístroji?www.atranet.cz/kuvings-vyrobnik-syru-jogurtovac-a-fermentor. Je to rychlé a velmi snadné.:-):-)

kustka kustka

12. 3. 2017 11:35

Marsi Mesi: To si pamatuji-dělali jsme to také-smradu,jak v hradu,ale ta dobrota...:-p

Alnina

17. 12. 2016 15:54

Mě by zajímalo, zda má někdo zkušenosti s fermentorem? Koukám zrovna po Kuvingsu, že bych si ho pořídila, kdyby mi zjednodušil práci.

mika59 mika59

11. 8. 2015 19:27

Robert: :-p:yes::yes::yes:

Robert

11. 8. 2015 19:18

Přátelé,kupte vaničku plnotučného tvarohu(pravda mrtvého),nakrájejte velmi drobně polovinu romaduru a jeden olomouc,oba jsou živí ke zrání,takže tvaroh toto od nich odkouká,štamprli piva/má kvasinky/ a vše posolit ,trochu kmínu a sladké papriky.Vše dobře promíchat!Dát do asi jedno litrové vyvařené nádoby,dobře utěsnit třeba pečícím papírem.Nechat v teple zrát-za 4 až 5 dnů ucítíte tu vůni.Dobrou chuť R.:-D:-D

Marsi Mesi

25. 1. 2011 20:38

Dělala jsem kdysi jako holka s babičkou, zalívaly jsme to pivem, smrdělo to jak bolavá noha, ale výsledek přátelé byl vynikající. Sýr zežloutnul a měl konzistenci roztečených tvarůžek. Na chleba s máslem bomba!:yes::-))

dada

25. 1. 2011 19:46

jak rozeznám plísen od zákvasu,jak dlouho zraje může být tvaroh olešnický?

BARRINEK

16. 8. 2010 04:10

Jde to ale nesmí se používat pasterované mléko.

whiskaska

15. 8. 2010 13:10

jde to nějak udělat i s normálního tvarohu když nemám možnost domácího mléka ?:-p:-//

Klariska Klariska

13. 8. 2010 15:27

Variantu s pivem znám jako klihák, doma jsme běžně dělávali z kupovaného tvarohu a byl výtečný :yes:.

Barbe

17. 7. 2010 00:18

Ja ho prave delam :) zraje mi a uz se nemuzu dockat.
Z kupovaneho BIO mleka s pomoci Mlecne houbicky kefiracky (Tibetan kefir mushroom) vyrabim silny kefir, ktery potom pres platno necham odkapat a do vecera mam vynikajici tvaroh.
Dnes jsem se rozhodla jit v experimentovani dale a smichala jsem ho se soli, paprikou a kminem... a cekam na vysledek.
Pujde o zivy probioticky syr, plny toho nejzdravejsiho z prirody :)
Doufam, ze to bdue brzo!!!
Kreativite zdar!

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 10. 2009 17:01

Sýr musíme dělat z domácího tvarohu - tedy mléka od krávy NE KUPOVANÉHO, které je pasterilizované, potom sýr zplesnivý, zatímco musí zrát. Je živý. Tvaroh z domácího mléka. : Mléko o krávy se nechá zkysnout a zahřeje se. Udělá se sraželina a tase nalije do lněného sáčku a pověsí. Pod sáček se dá nádoba, kam ztéká syrovátka.V sáčku zůstane tvaroh na domácí zrající sýr.

Eliza Eliza

18. 10. 2009 11:24

Jani, u mě to dopadlo stejně - myslím, že to tenkrát zplesnivělo :-8:-(.
No ale teď, když mám o něco víc zkušeností... Třeba by se zadařilo. Jinak můj děda dělával domácí sýr z tvrdého tvarohu s pivem a byl vynikající :-p. No jo, jenže děda - šéfkuchař vyučený za první republiky u Šroubka, to je jiný level...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 10. 2009 11:07

Já jsem to taky kdysi dělala a moc se mi to nějak nepovedlo:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí sýr domácí sýr z tvarohu domácí sýr recept vyroba domaciho syru recept na domácí sýr výroba domácího sýra sýr z tvarohu jak udelat domaci sýr domácí zrající sýr z tvarohu domácí zrající sýr recept na domácí tvarohový sýr klihák domácí tvarohový sýr klihák tvarohový sýr domácí sýr výroba zrajici syr z tvarohu jak se dělá sýr výroba sýru domácí sýr z tvrdého tvarohu výroba domácího sýra recept

Suroviny: tvaroh, paprika sušená sladká, kmín drcený, sůl, víno, pivo světlé

TopRecepty.cz

Domácí sýr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XLxW