Netradiční česnečka se zakysankou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 764 kJ / 1 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,13 g |
Tuky | 92,31 g |
Vláknina | 22,75 g |
Cholesterol | 135 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 150,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Česneku se nebojte, já dávám obrovskou palici, ztratí opečením a vařením typickou chuť, polévka je jiná než jak jsme zvyklí na česnečku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 16:42
Pacesko: Zakysanka je zakysaná smetana.
27. 1. 2024 15:45
Trošku jsem se v receptu ztratil. V nadpisu uvádíte zakysanku, ale v ingrediencích a v popisu už uvádíte zakysanou smetanu. Zakysanka a zakysaná smetana není to samý. Zakysanka je podmáslí.
4. 11. 2018 20:35
Veronika.Hrozna: děkuji, my ji v tomto období vaříme často
4. 11. 2018 15:08
Jelikož jsem ji dnes odzkoušela u mne za 1* , nakonec jsem dala velikou hrst česnekové pažitky najemno nasekané , ta stvrdila tu jemnou česnekovou chuť, mňamka. Dala jsem celou lžíci Worchesteru a hodně pepře ! Nakonec lžičku másla ,nechala hodinku uležet a super! Díky za skvělý recept!
10. 10. 2015 15:51
Bohužel tuhle polévku si dát nemůžu, ale fotka je krásná
10. 10. 2015 14:21
Polívka výborná, jen jsem přidala brambory místo mouky a přidala jsem parmezan a špetku kurkumy.
5. 12. 2009 17:09
Je to vynikajúce! S čistým svedomím dávam +!
Cesnak som dala až ku koncu smaženia cibule. Neviem, či je to cibuľová alebo cesnaková polievka, každopádne mala úspech. Manžel si dvakrát naložil, prílohou boli iba topinky z topinkovača. Odolala som nutkaniu nepoužiť tyčový mixér (nechcelo sa mi umývať ho) a rozmixovala som to. Miesto peržlenovej vňate som dala trochu mladučkého ligurčeka - libečku.
Cesnak som dala až ku koncu smaženia cibule. Neviem, či je to cibuľová alebo cesnaková polievka, každopádne mala úspech. Manžel si dvakrát naložil, prílohou boli iba topinky z topinkovača. Odolala som nutkaniu nepoužiť tyčový mixér (nechcelo sa mi umývať ho) a rozmixovala som to. Miesto peržlenovej vňate som dala trochu mladučkého ligurčeka - libečku.
3. 12. 2009 22:12
Iljušoopravdu krása.
3. 12. 2009 20:59
Eli - já se toho také trochu bála a nakonec je v návodu, promixovat a tak jsem to "projela" přes ponor. mixer a bylo to OK
3. 12. 2009 20:53
Iljušo, ty máš tak krásné fotky...
Tohle mě také zaujalo: "Přidáme zakysanou smetanu (já do smetany naleju naběračku polévky, rozmíchám a teprve potom šupnu do polévky)". Že bych se tu díky vám ještě nakonec naučila vařit se zakysankou, aniž by vytvářela nevzhledné sraženinky...?
Tohle mě také zaujalo: "Přidáme zakysanou smetanu (já do smetany naleju naběračku polévky, rozmíchám a teprve potom šupnu do polévky)". Že bych se tu díky vám ještě nakonec naučila vařit se zakysankou, aniž by vytvářela nevzhledné sraženinky...?
3. 12. 2009 20:51
Jaajo - děkuji ti za receptík, vynikající polévka, jemná chuť česneku + bodík a foto
14. 11. 2009 13:55
Opravdu se nebojte, možná je to tím, že se ten základ hned zasype moukou, nerestuje se to bez mouky. Jen cibulku tam dám o malinko dřív, pak česnek a hned jak zpění tak mouku.
14. 11. 2009 13:33
Také restuji česnek až nakonec a ještě krátce. Ale nic se nestane, když vyzkouším i tento způsob. Česnečku dělám na vícero způsobů, tak mohu vyzkoušet i tento
14. 11. 2009 12:50
Z tohoto jsem měla také poprvé strach, ale dám nejprve cibulku a potom česnek, riskla jsem to a s tou moukou do zlatohněda nezhořkne. V podstatě vám ztmavne ta mouka. Nesmíte to udělat úplně hnědé, jen takovou tu světlou zlatohnědou barvičku. Však opečte třebas trošku míň a uvidíte. Polévka je opravdu jiná, ale není hořká.
14. 11. 2009 12:44
Podle svých zkušeností vím, že česnek opékáme vždy naposledy a jen krátce,protože když zhnědne, ztratí chuť a zhořkne.
Jinak je to zajímavá polévka.
Jinak je to zajímavá polévka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 51 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 51 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Nevykynuté těsto: Hlavní důvody, proč se mu nechce kynout a tipy, jak jej úspěšně zachránit
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: česnečka se smetanou česnečka se zakysanou smetanou opečený rohlík do polévky cesnecka se zakysanou návod na česnecku krémová cibulačka se zakysankou opečený rohlík do polívky netradyční recept s česnekem jak uvarit česnecku polévka po probdělé noci smazit cesnek zakysaná smetana česnečka jak smažit rohlíky do do polévky krémová česnečka se zakysanou smetanou cibulačka se zakysankou cesnecka ze zakyslou smetanou cesnakova polivka česnečka opečený česnek jak opéci rohlíky do polévky česnecku
Suroviny: česnek, cibule, sádlo, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, omáčka worcesterová, smetana zakysaná, rohlík, tuk
Netradiční česnečka se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7VD
16 názorů