Frankfurtská jemná polévka
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 989 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,02 g |
Tuky | 71,54 g |
Vláknina | 11,08 g |
Cholesterol | 127 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 91,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská jemná polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOGn
Moje poznámka
Frankfurtská jemná polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOGn
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 5 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 8 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 8 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 11 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 12 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová topinková směs
douver před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 1 hodinou
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 1 hodinou
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 2 hodinami
Bublanina
alenalentz před 4 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 4 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 4 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 7 hodinami
Tématické fráze:
frankfurtská polévka,
frankfurtská polévka recept,
recepty na nejlepší polévky frankfurtská,
franfurska polevka,
frankfurská polévka,
polevka frankfurska,
frankfurtská polévka s párkem,
polévka frankfurtská,
recept na frankfurtskou polevku,
franfurtska polevka,
franktfurtská polévka,
frankfurtská,
frantfurtská,
recept frankfurtska polevka,
frankfutská polévka,
frantfurtská polévka,
frankurtská polévka,
nejlepší frankfurtská polévka,
recepty polévky franfurská,
frakfurtská polévka
Suroviny:
párky frankfurtské,
cibule,
sádlo,
brambory,
masox hovězí,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
česnek,
pepř mletý,
nať petrželová,
sůl
Komentáře (193)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Číst neumíš ty když ti nedochází, že je tam totéž 2x
Ty tak někoho poučuj...
Lilies: Říkat o polévce, že nemůže být dobrá, protože je uvařená z laciných surovin, je základní kuchařská nevědomost. Právě uvařit dobré jídlo z nedrahých surovin je pravý kuchařský kumšt a svědčí o kvalitě kuchaře. Kdyby platilo pravidlo, že z mála surovin s laciných surovin se nedá udělat dobré jídlo, museli bychom říct, že celá italská gastronomie je vlastně ausšus.
MamlajdaD: Překvapil mě Tvůj názor, že originál je jen to, co je uvařené dle ČSN (norem z éry komunistů). Tak jako existují u nás desítky variant bramboraček nebo zelňaček, tak může existovat i více variant polévek frankfurtských. A "český pohled" (dle českých ČSN) může být zavádějící. Mám mnoho příbuzných v Německu a ti do frankfurtské polévky opravdu dávají i brambory a když ne brambory, tak fazole.
Ba ne, nemusí tomu tak býti vždy
Záleží na druhu použitých těch oných...
Osobně mám rád, když kostky z brambor nejsou rozvařené, ale mají vařením zaoblené hrany
Vzhledem k tomu, že je v receptu uvedena kostka masoxu, tak už bych polévku přisolila tak asi 1lžičkou soli a ochutnala, dosolit, jak píše Dajda, lze vždycky. Pepře bych dala tak 3-4 otočení mlýnku, ale zase záleží na tom, kdo jak rád ostré.
Podle ohlasů je tohle výborná polévka. :) Jsem ale začínající kuchařka a nejsem si jistá množstvím mouky, soli a pepře, které mám použít. Prosím, poraďte co nejpřesněji :)
PS: a prosím neříkejte, že podle chuti :)
Pokud si Lucka dělá srandu, je tu jedno pozitivum - aspoň se pobavila