Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí langoše

Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (283×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

10. 1. 2010 10:41

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 984 kJ / 1 669 kcal
Bílkoviny57,00 g
Tuky21,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 479 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy305,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iva

2. 11. 2014 17:39

pazderka83: Dala si do kvásku cukr?? Díky němu dochází právě k tomu vykynutí! :-) Jinak nevím. Mohlo to také být tím, že si tam dala moc studenou nebo moc teplou vodu (mléko).. :-) Dává se vlažné.. :-) Příště se snad povede!! :-P

LK

22. 10. 2014 19:44

Langoše podle tohoto receptu jsou opravdu dobré. Jen doporučuji těsto více osolit - špetka je málo a těsto je pak ve výsledku málo slané. Také je lepší nechat těsto vykynout déle než 15 minut - klidně hodinu. Langoše jsou pak nadýchanější a vláčnější. A pozor na olej - musí být rozpálený.

Marcelina

12. 9. 2014 10:14

Dobrý den. Tento recept přišel do polštiny.:-) Používám ji často. Moje rodina má rád českou kuchyni. Plněné langoshes je vynikající. Já jsem trochu jinak dělám stejný dort. Rozdrolil droždí s trochu cukru do rozcieram to. Přidejte sklenici teplého mléka a 5 lžic mouky vše promíchejte a nechte přikryté, až vyrosteš. Pak přidejte zbytek ingrediencí a 3 lžíce oleje na těsto bylo hladké. Aby všechno ručně, dokud se těsto přijde od satelitu. Nechte to na kvasu a pak dělá jako v původním receptu. Nad dávat salát a La caprese (plátky rajčat střídavě se sýrem) a zapiekam, dokud se sýr roztaví. Zdravím a děkuji za recept.:-K

Lucik33

8. 9. 2014 19:26

koky-: Tak mě se nepovedly, asi špatné kvasnice, i když naběhly, těsto nevykynulo a langoše byly tvrdé :-(( Tak nevím, zda budu ještě znovu zkoušet. A tááák jsme se těšili...

Josefk

17. 8. 2014 18:16

Vynikající všichni jsme si poslali:-p:-):-D:-)) 10 bodů

magdalenka magdalenka

11. 8. 2014 18:40

Ina: V recepte sa píše - malý bílý - daj kľudne 150 ml, v podstate je to jedno, či 150 g alebo 200 g... zvyšok pridávaš vodu podľa potreby. Pridávaj ju postupne, po častiach - nie naraz. Nech sa ti darí! (A chutí!)

spagetka spagetka

11. 8. 2014 18:23

Ina: záleží mna značce, u nás mají 150,175, 200, 250, 300 a 500 ml. Vím, že to jsou různé značky, obvykle kupuju dle potřeby, ale nejraději mám Choceňský nebo Selský a ty u nás také mají jen v 500 ml balení. Zkuste projít víc obchodů, já nakupuju nejvíc v Kauflandu nebo dřív v Albertu a v obou měli právě různá balení.

Ina

11. 8. 2014 18:16

Rada by som sa opytala, kolko ml / g je "maly jogurt" ; možno je to blbá otázka, ale velmi by som tieto langoše chcela urobit - v obchodoch, kde nakupujem sú len 500 a viac gramové. Dakujem, Ina

koky- koky-

10. 8. 2014 14:36

Moc moc vám všem děkuji a omlouvám se,že neodepisuji...Bohužel to z pracovní vytíženosti už tak nejde tu být :-( Jsem vám vděčná za přízeň a Děkuji :-K:-8

Lucie33 : Z těsta hned uděláte placky a ty teprve necháte kynout těch 15minut a poté smažit ;-):-K

Lucie33

29. 7. 2014 19:46

Prosím o radu, jsem možná natvrdlá, ale to těsto se po zadělání nechává normálně vykynout a teprve pak se z něj dělají bochánky a placky? Nebo prostě zadělám a hnedle rozdělím na bochánky a nechám kynout jen těch 15 minut? :-8:-8:-8

janča

29. 7. 2014 12:39

Vynikající! :-))

Fazol

22. 7. 2014 14:16

Skvělý recept :-p , Langoš jsem neměl pár let a navíc nikdy vlastnoručně udělaný.Musel jsem se sám i pochválit jak byl dobrý ;-) je jasné ,že podle receptu to dokáže každý. Díky

paja

30. 6. 2014 19:32

pazderka83: staré kvasnice. nebo pokud jsi je dala do moc teplé vody tak jsi je uvařila

pazderka83

14. 6. 2014 22:12

Dneska jsem zkousela sve prvni langose, ale co me zarazilo bylo, ze mi kvasek krasne nabehl, ale kdyz jsem zadelala testo a dala ho na 15 minut kynout, tak nevzeslo. Nechala jsem ho tedy dalsich 15 minut a stale nic :-// vubec tomu nerozumim. Nevite cim to mohlo byt? Jinak po usmazeni byli chutove dobry, jen hold byli nizky :-S

lenka

5. 6. 2014 12:27

delam tento recept ne s jogurtem ale se smetanou na šlehani testo je užasne křupave a jemne :))):-p

1 5 6 7 8 9 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr

TopRecepty.cz

Domácí langoše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mwq3