Domácí langoše
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky podáváme dochucené česnekem a kečupem. Povrch posypeme strouhaným sýrem.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 984 kJ / 1 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,00 g |
Tuky | 21,20 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 305,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyto langoše mám od své maminky, jsou výborné a hlavně nejsou mastné, díky jogurtu nenasají tolik oleje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2014 17:39
pazderka83: Dala si do kvásku cukr?? Díky němu dochází právě k tomu vykynutí! Jinak nevím. Mohlo to také být tím, že si tam dala moc studenou nebo moc teplou vodu (mléko).. Dává se vlažné.. Příště se snad povede!! :-P
22. 10. 2014 19:44
Langoše podle tohoto receptu jsou opravdu dobré. Jen doporučuji těsto více osolit - špetka je málo a těsto je pak ve výsledku málo slané. Také je lepší nechat těsto vykynout déle než 15 minut - klidně hodinu. Langoše jsou pak nadýchanější a vláčnější. A pozor na olej - musí být rozpálený.
12. 9. 2014 10:14
Dobrý den. Tento recept přišel do polštiny. Používám ji často. Moje rodina má rád českou kuchyni. Plněné langoshes je vynikající. Já jsem trochu jinak dělám stejný dort. Rozdrolil droždí s trochu cukru do rozcieram to. Přidejte sklenici teplého mléka a 5 lžic mouky vše promíchejte a nechte přikryté, až vyrosteš. Pak přidejte zbytek ingrediencí a 3 lžíce oleje na těsto bylo hladké. Aby všechno ručně, dokud se těsto přijde od satelitu. Nechte to na kvasu a pak dělá jako v původním receptu. Nad dávat salát a La caprese (plátky rajčat střídavě se sýrem) a zapiekam, dokud se sýr roztaví. Zdravím a děkuji za recept.
8. 9. 2014 19:26
koky-: Tak mě se nepovedly, asi špatné kvasnice, i když naběhly, těsto nevykynulo a langoše byly tvrdé Tak nevím, zda budu ještě znovu zkoušet. A tááák jsme se těšili...
17. 8. 2014 18:16
Vynikající všichni jsme si poslali 10 bodů
11. 8. 2014 18:40
Ina: V recepte sa píše - malý bílý - daj kľudne 150 ml, v podstate je to jedno, či 150 g alebo 200 g... zvyšok pridávaš vodu podľa potreby. Pridávaj ju postupne, po častiach - nie naraz. Nech sa ti darí! (A chutí!)
11. 8. 2014 18:23
Ina: záleží mna značce, u nás mají 150,175, 200, 250, 300 a 500 ml. Vím, že to jsou různé značky, obvykle kupuju dle potřeby, ale nejraději mám Choceňský nebo Selský a ty u nás také mají jen v 500 ml balení. Zkuste projít víc obchodů, já nakupuju nejvíc v Kauflandu nebo dřív v Albertu a v obou měli právě různá balení.
11. 8. 2014 18:16
Rada by som sa opytala, kolko ml / g je "maly jogurt" ; možno je to blbá otázka, ale velmi by som tieto langoše chcela urobit - v obchodoch, kde nakupujem sú len 500 a viac gramové. Dakujem, Ina
10. 8. 2014 14:36
Moc moc vám všem děkuji a omlouvám se,že neodepisuji...Bohužel to z pracovní vytíženosti už tak nejde tu být Jsem vám vděčná za přízeň a Děkuji
Lucie33 : Z těsta hned uděláte placky a ty teprve necháte kynout těch 15minut a poté smažit
Lucie33 : Z těsta hned uděláte placky a ty teprve necháte kynout těch 15minut a poté smažit
29. 7. 2014 19:46
Prosím o radu, jsem možná natvrdlá, ale to těsto se po zadělání nechává normálně vykynout a teprve pak se z něj dělají bochánky a placky? Nebo prostě zadělám a hnedle rozdělím na bochánky a nechám kynout jen těch 15 minut?
29. 7. 2014 12:39
Vynikající!
22. 7. 2014 14:16
Skvělý recept , Langoš jsem neměl pár let a navíc nikdy vlastnoručně udělaný.Musel jsem se sám i pochválit jak byl dobrý je jasné ,že podle receptu to dokáže každý. Díky
30. 6. 2014 19:32
pazderka83: staré kvasnice. nebo pokud jsi je dala do moc teplé vody tak jsi je uvařila
14. 6. 2014 22:12
Dneska jsem zkousela sve prvni langose, ale co me zarazilo bylo, ze mi kvasek krasne nabehl, ale kdyz jsem zadelala testo a dala ho na 15 minut kynout, tak nevzeslo. Nechala jsem ho tedy dalsich 15 minut a stale nic vubec tomu nerozumim. Nevite cim to mohlo byt? Jinak po usmazeni byli chutove dobry, jen hold byli nizky
5. 6. 2014 12:27
delam tento recept ne s jogurtem ale se smetanou na šlehani testo je užasne křupave a jemne :)))
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 5 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 40 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 41 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 1 hodinou
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 2 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 2 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: langoše dobré těsto recept langoše recept na langoše langoše recept langoš recepty na langoše dobré recept langoše langoš recept těsto na langoše recept na langoše bez droždí langoše s jogurtem langoše bez droždí langoše recepty recepty langoše recepty na langoše langoše jako ze stánku langoše z jogurtu recept langoš recept na langoše pro začátečníky top recepty langoše
Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, olej, cukr, droždí čerstvé, sůl, voda, olej, olej, česnek, kečup sladký, sýr
Domácí langoše
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mwq3
215 názorů