Králík či kuře proti skleróze
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako stvořené na rodinnou víkendovou hostinu.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 617 kJ / 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,61 g |
Tuky | 2,31 g |
Vláknina | 31,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 71,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo králíka lze použít i kuře, ale odstraníme kůži. Díky zelenině, česneku a cibuli povzbudíte svoje cévy. Zkoušela jsem toto i v pomalém hrnci a také moc dobré, nemusí to být jen pečené. Jen bych se přimlouvala za to, abyste tam nedávali nedozrálá a kyselá rajčata, ta by ten sosík mohla pokazit. To tam raději dejte trochu protlaku a nebo jinou zeleninu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2010 13:22
12. 1. 2010 13:15
12. 1. 2010 13:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně uchovat česnek, aby vydržel co nejdéle lahodný a voňavý
Francouzské středověké hostiny: Na talířích z tvrdého chleba se podával pečený páv či zvěřina, zeleninou šlechta opovrhovala
Špikování králíka před pečením zajistí, aby měl šťavnaté a chutné maso. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře po americku špetzle králík domácí jidlo z kralika kure ala kralik králík na rožni prodej domácích kuřat recepty z králíka domácího kuře po americku kralik domaci recepty králík recepty jídla z králíka prodej domácích králíků špetzle recept recepty králík domácí domácí kuře prodej kuřat králík domácí kuřata prodej recept na králíka
Suroviny: králík, slanina, máslo, hořčice, olej, česnek, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, houby, kmín celý, sůl, pepř mletý
Králík či kuře proti skleróze
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMjN
48 názorů