Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 2. 2018 11:34

AlegroBravo: :-K díky moc :-)

AlegroBravo AlegroBravo

4. 2. 2018 09:27

Děkuji za výborný recept. :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 2. 2018 18:44

Ahazde: I já děkuji za vyzkoušení :-)

Ahazde

3. 2. 2018 18:17

Tak si rodina pochutnala, také děkuji za recept:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2018 17:55

nedim: ;-)

nedim nedim

22. 1. 2018 14:53

Výborné :D Celá rodina chválí. Moc díky za recept.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2018 10:59

Živan: No, v 60 letech jsem se narodila, takže tyhle konzervy nepamatuji, ale jak to tak slyším, jde to od 10 k 5 :-).

Jančí

18. 1. 2018 22:17

Slavo: :-D:-D:-D

hosta hosta

19. 7. 2017 21:02

Živan: jojo - a deset deka salámu - to bylo salámu:-D:-D;-)

Živan

19. 7. 2017 20:00

V šedesátých letech, když se jelo na vandr, koupila se plochá konzerva v podobě pánvičky bez ucha(rukojeti) stála 10 Kč. Byla
velmi chutná, na ohni ohřátá a to i s chlebem. Kde ty krásné časy jsou Polévky v kostce za 90 haléřů.

VUESAK

14. 7. 2017 03:52

Velice dobře se pamatuji, často sem si kupoval tehdy za 6,40 kčs. Trošku se to nastavilo, k tomu knedlík, a super chutný oběd: yes: vyzkúšám

kustka kustka

8. 7. 2017 15:58

Jana Remkova: Myslím,že co se týkalo potravin-byly dané normy,takže v konzervách bylo maso-vážně maso.Vzpomínáte na vepřovou konzervu?Když se otevřela-navrchu byl rosol a sádlo z pečení a jak voněla;-) Dnes jsou jen vzpomínky. Pokud máte chuť-koukněte a budete zírat... www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2017 09:38

kustka: Přesně tak :-). Ne všechno bylo špatné, co? ;-)

kustka kustka

8. 7. 2017 08:32

Jana Remkova: Lečo s moravskou klobásou za 5,60Kčs nemělo chybu!!<3 Klobásky uvnitř byly masatý,voňavý a hlavně tam BYLY!!!V některých lečech dnes aby klobásku pohledal a je to hnusný-bohužel:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 7. 2017 19:00

kustka: Já právě taky. Tu omáčku jsem vždycky malinko nastavovala smetanou, ale ta chuť byla fakt bezvadná.. Byla to taky jediná konzerva, kterou jsem kupovala, když nepočítám lečo s moravskou klobásou :-)

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ