Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na divoko pro pamětníky

Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

16. 1. 2010 12:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 935 kJ / 462 kcal
Bílkoviny12,45 g
Tuky25,37 g
Vláknina10,13 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 190 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy42,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 10. 2016 09:38

casino: Přečti si poznámku, ty všeználku.;-)

casino casino

3. 10. 2016 08:30

"Hovězí na divoko pro pamětníky"
No, cosi už pamatuju, ale rád bych potkal "Cimrmana", co začal do tohoto jídla cpát protlak:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2016 23:23

gillan63: Na 5 plátků bych dala cca 1/2 l vody. Ne víc. Je to dost těžké, já vařím pro dva. Něco se vyvaří, to je jasné. Taky bych dala aspoň 1 a půl protlaku, asi by nevadily ani 2 malé a to koření taky aspoň o půl lžičky víc a smetany 2 kelímky, možná 1 a půl kelímku. Věřím, že se podaří, tohle je super jídlo ;-)

gillan63 gillan63

2. 10. 2016 21:37

Jani, prosím o radu . Chtěl bych se pokusit o tuto dobrotu a mám otázku ... kolik asi vody mám dát na počet tvých ingrediencí (spočítal jsem asi 5 plátků masa ) abych to nezkazil a neměl tu omáčku chuťově vodovou ? Myslím kolik je asi ve finále omáčky na tvůj recept na fotkách ? Díky za radu. :-K

Lucka

17. 8. 2016 06:37

:-K děkujeme za super receptík je to mnamka :yes::-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 4. 2016 22:41

Kajin666: Jééé, moc děkuji a těší mne, že chutnalo :-)

Kajin666

17. 4. 2016 20:23

Luxusní, přidávám foto :yes:

dasa64

16. 12. 2015 18:53

Receptík mám uložený,moc ,moc dobrý,takže bodík za mě určitě ano.Děkuju:yes::-p

Jitus

16. 2. 2013 03:55

Supr, davam bodik:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 1. 2013 17:32

Erina:;-);-)

Erina

28. 1. 2013 17:03

Jana Remkova: u nas je to presne to stejny. Muz okamzite rekl, jak jsme dojedli: "a misto svickove budem delat tohle". My jsme svickovou driv nedelali, vzdycky se koupila tahle konzerva. Pak zmizela, tak pisla na milost svickova, ale ted neni co resit :-D.

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 1. 2013 17:56

Erina:;-) já vím, proto u nás tohle hovězí taky vítězí nad svíčkovou;-) Já děkuji;-)

Erina

19. 1. 2013 15:42

Jana Remkova: tak jsem vyzkousela a pri obede zamackla slzu, protoze to opravdu chutnalo jak to z te konzervy. Dekuji mnohokrat, za to, ze jste nasla receptik

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 1. 2013 16:32

Erina: Jojo, to ještě konzervy měly úroveň;-)

Erina

17. 1. 2013 15:39

Tez patrim mezi pametniky. Tahle konzerva nemela chybu a meli jsme ji doma radi. Vyzkousim.:yes:

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko

Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Hovězí na divoko pro pamětníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xBJ