Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto - 500 g, rozdělíme na 3 části, každou z nich trochu podsypeme hladkou moukou a vyválíme na plát o síle cca 4 mm.
Krok 2: Vykrájíme kolečka, doprostřed dáme náplň a pomocí formičky stiskneme do tvaru pirohu.
Krok 3: Náplň: vychladlé uvařené brambory a uzeninu, v tomto případě nějakou obyčejnou, nastrouháme na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek, vše promícháme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme sezamem smíchaným s drceným kmínem.
Krok 4: Pečeme v dobře vyhřáté troubě, na plechu vypláchnutém studenou vodou.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Moje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 21 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 7 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 7 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 8 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 9 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 9 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 9 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
pirožek,
pyrožky,
pečené pirohy,
slané pirohy,
pirožky z listového těsta,
pirohy z listového těsta,
pirošky,
slané pirožky,
pyrošky,
birožky,
pirožek recept,
pečené pirôžky,
velikonoční pirožky,
varene pirohy,
smažené pirožky,
pirohy recept,
pirošky recept,
vařené pirožky,
pirožky s povidly,
pirohy pečené
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
semínka sezamová,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
brambory,
uzenina,
česnek
Komentáře (18)
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly