Svíčková z vepř. masa

Saimi Kuchař: Saimi

Omáčky 39 názorů

Suroviny

Vepřová plec
mrkev
petržel
celer
smetana
máslo
tuk
sůl
pepř celý
nové koření
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec odblaníme, opláchneme, mírně osolíme a opečeme na malé dávce tuku, aby se zatáhlo. Zeleninu nastrouháme nahrubo. Z koření uděláme vývar. Kořením nešetřte.

  2. Zeleninu a maso vložíme na pekáč a zalijeme vývarem z koření. Přikryjeme a dáme do trouby na 175°C, dokud maso nebude měkké a zelenina napůl rozvařená.

  3. Když je zelenina rozvařená, dáme ji do mixéru a rozmixujeme nebo můžeme propasírovat. Poté dáme rozmixovanou zeleninu do hrnce a dáme vařit.

  4. Přidáme smetanu a zahustíme omáčku moukou rozmíchanou s vodou. Dochutíme solí a můžeme přidat i máslo, aby byla jemnější. Maso nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 033 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčková z vepř. masa

  • spagetka spagetka

    littlegeorge: Recept je dobrý, vysvětlete, co vám na něm vadí, používat jen šmajlíky je málo. Jinak svíčková omáčka (nebo omáčka se zeleninou, pokud by někomu vadil název "svíčková") se dá dělat k jakémukoli masu.

    Odpovědět

  • littlegeorge littlegeorge

  • Ivana79 Ivana79

    Pridala som lyžicu pretlaku :-) Mali sme super obed :-p Pridávam 15.bod :yes:

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    MICHAEL:ty se radeji nauc ceskou gramatiku mistre.jestli varis jako pises tak potes panbuh.:no:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    MICHAEL: My tady nemyslíme druh masa,ale omáčku.V hospodě taky dostaneš sekanou svíčkovou a určitě si nebudeš myslet,ze kvůli tomu rozemleli pravou svíčkovou.Mimochodem,v Brně,v hotelu Jalta jsem dostal před asi 20 lety zrovna vepřové maso v svíčkové omáčce.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    MICHAEL: díky, jinak budeme rádi, když nám dáš radu na naše recepty, vždy se poučíme a pak budeme diskutovat, ahoj:-D:-K

    Odpovědět

  • MICHAEL MICHAEL(neregistrovaný)

    Jana Pá:asi máte pravdu :-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    MICHAEL: já, osobně už bych zdejší "diskuzičku" utla:-O:-K,už se to netýká receptu, který za to nemůže;-):-D

    Odpovědět

  • MICHAEL MICHAEL(neregistrovaný)

    spagetka:Ano i vy zajisté máte pravdu na vesnicích se dělají nejlepší jídla a nejsou podle receptur to znám protože sám pocházím z vesnice a po pravdě strašně rád mam Severečeskou pravou Uhlířinu a samozřejmě na svíčkovou pravou nemám ani já ale většinou se dá dělat te zadního které zase tak drahé není cca v akci u řezníka 130 kč za kg což jednou za měsíc na nedělní oběd není tak moc aby to vytrhlo z rodiného rozpočtu a samozřejmě s vámi souhlasím každý vaří to co mu chutná ale některé názvy se opravdu protiřečí napr (kuřezí znojemská pečeně)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    MICHAEL: hm s názorem na p. P. souhlasím;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • MICHAEL MICHAEL(neregistrovaný)

    spagetka:O PANU Polraichoj , babicoj atd prosím ani nepište to jsou loutky který jsou v televizi a jenom se tam natřasají ja také umým prijít do restaurace a bejt sprostej jako dlaždič na ulici a machrovat jako kdybych 14 dní nosil v kauflandu melouny avšak pro pan Polraich když je to tak výtečný kuchař nejde právě do těch drahých hotelu aby se tam mrknul aby je tam naučil vařit proč o něm nebylo vydu ani slechu po revoluci před 5 lety ho nikdo neznal proslavil se akorát tím jak byl sprostej a nadaval nic jiného .

    Odpovědět

  • MICHAEL MICHAEL(neregistrovaný)

    Jana:ano jenomže pokud máte přístup k technologímm na střední školy tak si schválně běžte mrknout do knihkupectvý a mrkněte se na technologii pro střední školy na díl 1,2,3 a hned na třetí stránce této učebnice je VITANA VAŘÍ ZA VÁS NA DALŠÍ VITANA VÁM ŠETŘÍ ČAS ATD A TO NENÍ DOBŘE PAK ZE ŠKOL LEZOU PAKA KTERÝ AKORÁT UMÝ TAK UMEJT NÁDOBÍ A VYDRBAT PODLAHU KDYŽ SJEM MĚL V KUCHYNI UČNĚ TAK VAŘIL ALE PODLE TOHO CO VYPRAVĚL O ŠKOLE TAK SE DIVÍM RODIČUM ŽE JE TAM NECHÁVAJÍ .

    spagetka:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    MICHAEL: Jo v zásadě určitě máte pravdu:yes:, netvrdím, že ne. Jenže holt je dnes taková doba, že pravá svíčková (myslím maso) leze velmi hluboko do kapsy normálním smrtelníkům,ale pokud máme na mysli dobrou chuť omáčky ze zeleniny, se smetanou, tak se nezlobte, ale jde udělat i bez masa a třeba jen k těstovinám, zrovna jako rajská nebo koprovka atd. Mimochodem v prestižní restauraci (kterou provozuje mimochodem pan Polreich) v menu měli kuřecí svíčkovou :-O:-O:-O.

    Odpovědět

  • MICHAEL MICHAEL(neregistrovaný)

    Jana Pá:ne neudělá špičkového kuchaře ale máte rozhled který potřebujete k všeobecnemu rozhledu a až vás vaření bude živit mužete se srovnat a určitě v 5***** hotelu kdyby jste předvedla svíčkovou z vepřovýho tak tam nezustanete ani minutu (nic pro ti vám )

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    MICHAEL: Učni musí chodit na jiné, profesionální weby. A taky mají Receptury a z těch se mají učit.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: svíčková z vepřového masa svickova omacka z veproveho masa maso na svíčkovou svíčková na smetaně z vepřového masa svíčková z vepřového svíčková omáčka z vepřového svíčková bez masa svíčková ze zajíce svíčková s vepřového masa svickova na smetane z veproveho vepřová svíčková vepřové maso na svíčkovou svíčková z vepřové pečeně jaké maso na svíčkovou svíčková omáčka s vepřovým masem svickova na smetane s veproveho masa falešná svíčková na smetaně z vepřového svíčková maso vepřová svíčková na smetaně svíčková z plecka

Zapomněl/a jsem heslo