Řízky z býčích žláz
Recept ještě nebyl hodnocenŽlázy namočíme přes noc do mléka.Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.Smažíme na sádle a podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 412 kJ / 99 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 2,50 g |
| – nasycené | 0,80 g |
| – nenasycené | 1,60 g |
| –– mononenasycené | 1,40 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Žlázy namočíme přes noc do mléka.Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.Smažíme na sádle a podáváme s…
Žlázy opláchneme a nakrájíme na kostky.Na oleji osmahneme cibuli, na ní osolené a opepřené maso, lehce podlijeme vodou nebo vývarem a krátce podusíme.Zahustíme jíškou,…
Býčí žlázy pokrájíme na plátečky a vložíme na 4 hodiny do mléka. Poté je vyndáme,omyjeme a vložíme je přes noc do sladkokyselého, kořeneného nálevu ze sterilovaných…
Očištěné žlázy pokrájíme na kousky.Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.Oloupeme kabanos a nakrájíme ho na kolečka nebo nudličky,…
Býčí žlázy - patříte k těm, kterým tohle jemné maso chutná? Pokud ano, zkuste ho připravit "na divoko ". Marinované v bílém víně s pomerančovou šťávou a kůrou, kořeněné…
Žlázy namočíme na pár hodin do mléka, pak je nakrájíme na kostky. Na suché pánvi opečeme nakrájený špek a na něm osolené a opepřené maso. Nepodléváme, žlázy pustí…
Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky.Česnek prolisujeme a odložíme stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s…
Býčí žlázy rozkrojíme, očistíme a naložíme na noc do mléka.Druhý den žlázy opereme, osolíme a potřeme chilli omáčkou, necháme v lednici odležet alespoń 2 hodiny.Obalíme…
Býčí žlázy nakrájíme na nudličky a na sítku prolejeme horkou vodou po několik minut. Necháme pořádně odkapat.Cibuli nadrobno nakrájíme a k ní přidáme všechny suroviny…
Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky.Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme…
Nejprve si žlázy očistíme nakrájíme na kostky, propereme a na noc naložíme do mléka. Mrkev a papriku si očistíme opereme a nakrájíme na kousky. Žlázy opereme,…
Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na…
Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1 cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně…
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 1,5 cm silné medailonky.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla, vložíme medailonky a velice prudce z obou stran orestujeme…
Očištěné maso a bůček nakrájíme na přibližně stejné kostky, cibule na čtvrtiny. Všchny kousky napícháme střídavě na špejle.V troše oleje rozmícháme rozetřený česnek,…
Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky.V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme…
Na rozpáleném sádle osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření, na kousky nakrájené papriky a zázvor, promícháme a přidáme rajský protlak, na kostky pokrájené žlázy…
Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance…
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky.Na pánev do…
Nařežeme řízky, osolíme a opepříme je. Vejce rozšleháme s pivem, asi 3 lžícemi mouky a sýrem v těstíčko, které trochu osolíme.Řízečky obalíme v mouce, sklepneme ji a…
Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou.Pak jsem je hodil na hlubší…
Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody.Když vyplavou, jsou hotové a…
Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Při správné úpravě však mohou svou chutí překvapit. Křehké vnitřnosti jsou jemně…