Kukuřičná alias bolivijská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2…
Přípravíme zeleninu : Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na silnější proužky, česnek na plátky. Červené fazole namočíme do vody (cca 1h i víc ) a uvaříme do měkka…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, kari, papriku, olej, a necháme 2 hod uležet.Vložíme na pánev a orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na větší kostičky,…
Zeleninu (kořenovou) očistíme, nakrájíme ji na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Maso nakrájíme na kostky asi 1x1 cm.Svaříme nálev, dochutíme a vsypeme maso. Vaříme…
Žemli pokrájíme na kostičky a dáme jí zvlhčit do mléka. K navlhlé housce přidáme maso, celé vejce, cibuli nakrájenou na jemno, brokolici, na kousíčky nakrájenou mrkev,…
1. Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (Výsledný pokrm nebude tolik mastný) 2. Dáme vařit všechnu rýži 3. Osmahneme cibulku na másle a přidáme…
Kukuřici a hrášek z plechovky scedíme a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibuli, nakládanou papriku, okurky, hermelín, nakládané kukuřičky a rajčátka.Do jiné misky…
Vejce vložíme do studené vody a jakmile začne voda vřít, vaříme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut. Vejce vyjmeme, opláchneme studenou vodou a…
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do mírně osolené vody.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a pak nasekáme.Na oleji osmahneme…
Houby a vločky přes noc namočíme, přidáme brambory nakrájené na kousky (nové i se slupkou), cibuli nakrájenou na tenké proužky, kořenovou zeleninu, špenát a olej,…
Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupaný chřest uvaříme ve vodě, 100 ml vývaru si necháme a s masoxem povaříme, necháme vychladnout, na brambory je nejlépe si uvařit den…
Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii,…
Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme…
Zajímavá kombinace surovin v salátu pojmenovaném po hlavním městě Dánska. Díky složení je velmi sytý. Zálivku můžete udělat více či méně pikantní podle použité hořčice.…
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou.Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Bramborový salát se skvěle hodí k řízkům nebo jako součást obložených talířů. Připravíme ho z červených brambor, vařené zeleniny, vajec a šunkového salámu. Vše spojíme…
Z uzeného vývaru můžete s použitím pár dalších surovin vykouzlit vydatnou a silnou polévku, která přijde vhod nejen jako vyprošťovák po dlouhé noci. Její chuť vás…
Takový salát, to nemusí být jen nuda plná zelených listů salátu. Připravte si výživný a lehce pikantní tuňákový salát. Tuňáka se zeleninou promíchejte s americkým…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Vynikající variace na bramborový salát má díky bulguru zajímavou strukturu a výraznější chuť. Můžete jej podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu nejlépe k rybě.…
Tím nejlepší doplňkem ke smaženému masu je dobrý bramborový salát. Nemáte-lí po ruce osvědčený recept, vyzkoušejte ten náš. Není nijak složitý na přípravu a k řízkům se…
I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami,…
Chlebíčky bohatě obložené jsou symbolem dokonalého pohoštění. Kombinace čerstvého pečiva, rozmanitých delikates, jako jsou šunka, sýr, vejce, zelenina a další lahůdky,…