Hovězí guláš Lubika Majera

Suroviny

1 kg hovězího masa na guláš
1 polévková lžíce sádla
3 menší cibule
2 velké papriky
3 letní rajčata (nebo 200 ml pasírované rajčata)
velká konzerva hrášku 250 g
2 velké polévkové lžíce rajčatového protlaku
pohárek Moravanky (pouzijte jedině tuto značku)
1 pálivou feferonku
1 čajová lžička mleté papriky sladké
1 čajová lžička pálivé papriky
sůl
čerstvě mletý pepř
tymián
rozmarýn
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajame na kocky.

  2. Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.

  3. Nechame ju od spodu orestovat a premiesame s masom.

  4. Vsetko osolime, okorenime, opaprikujeme a podlejeme vriacou vodou.

  5. Ak pouzijeme pasirovane paradajky, tak kludne ich vylejte k vode.

  6. Dusime pod pokrievkou , na stisenom zdroji tepla, nejakych 45 minutl

  7. Ak nepouzivame leco, ale cerstvu zeleninu, tak pridame teraz ocistenu a nakrajanu papriku a osupane a nakrajane paradajky. Pridame vetvicky cestvych byliniek.

  8. Dolejeme, podla potreby, horucu vodu a dusime kym nie je maso, takmer uvarene.

  9. Ak nepouzivame cerstve bylinky, tak teraz by som vsypala aspon susene.

  10. Ja som prestala pouzivat konzervovany hrasok a davam mrazeny. Teraz prisiel jeho cas na vhodenie do gulasu.

  11. Mrazeny hrasok znizi teplotu, takze pred jeho pridanim, privedieme gulas do varu. Uz s hraskom ho nechame este vriet na jednu, dve bubliny a znovu stisime o kusok zdroj tepla, pridame paradajkovy pretlak a dodusime uz do uplneho makka.

  12. Na zaver vlejeme do gulasu moravanku, aj s tym nalevom, podla potreby dolejeme horucu vodu ak treba, dochutime a privedieme k varu.

  13. Akonahle zacne vriet, vypneme.

  14. Gulas sa moze varit aj z pol na pol hovadzie a bravcove maso. Pokial budete pridavat aj bravcove, tak na zaver prelistujte do gulasu 2 cesnakove struciky.

  15. Moja priatelka, robieva tento gulas aj z diviacieho masa a ze je prenesmierne dobry....takze smelo do toho. Ako priloha, su skvele , zemiakove pagace

Poznámka od kuchařky

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3889

Komentáře k receptu Hovězí guláš Lubika Majera

Tématické fráze: dančí maso recepty dančí gulaš dančí maso recepty z dančího masa dančí guláš recept guláš z vepřové konzervy vepřový guláš s lečem recepty dančí maso základ na guláš daňčí recepty veprovy gulas recept gulášový základ klasicky veprovy gulas guláš s lečem recepty dančí guláš konzerva vepřový guláš z konzervy daňčí maso recept recepty-dančí maso guláš z konzervy