

Hovězí guláš Lubika Majera
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na guláš
- 1 polévková lžíce sádla
- 3 menší cibule
- 2 velké papriky
- 3 letní rajčata (nebo 200 ml pasírované rajčata)
- velká konzerva hrášku 250 g
- 2 velké polévkové lžíce rajčatového protlaku
- pohárek Moravanky (pouzijte jedině tuto značku)
- 1 pálivou feferonku
- 1 čajová lžička mleté papriky sladké
- 1 čajová lžička pálivé papriky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- tymián
- rozmarýn
- majoránka
Postup přípravy receptu
Maso pokrajame na kocky.
Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.
Nechame ju od spodu orestovat a premiesame s masom.
Vsetko osolime, okorenime, opaprikujeme a podlejeme vriacou vodou.
Ak pouzijeme pasirovane paradajky, tak kludne ich vylejte k vode.
Dusime pod pokrievkou , na stisenom zdroji tepla, nejakych 45 minutl
Ak nepouzivame leco, ale cerstvu zeleninu, tak pridame teraz ocistenu a nakrajanu papriku a osupane a nakrajane paradajky. Pridame vetvicky cestvych byliniek.
Dolejeme, podla potreby, horucu vodu a dusime kym nie je maso, takmer uvarene.
Ak nepouzivame cerstve bylinky, tak teraz by som vsypala aspon susene.
Ja som prestala pouzivat konzervovany hrasok a davam mrazeny. Teraz prisiel jeho cas na vhodenie do gulasu.
Mrazeny hrasok znizi teplotu, takze pred jeho pridanim, privedieme gulas do varu. Uz s hraskom ho nechame este vriet na jednu, dve bubliny a znovu stisime o kusok zdroj tepla, pridame paradajkovy pretlak a dodusime uz do uplneho makka.
Na zaver vlejeme do gulasu moravanku, aj s tym nalevom, podla potreby dolejeme horucu vodu ak treba, dochutime a privedieme k varu.
Akonahle zacne vriet, vypneme.
Gulas sa moze varit aj z pol na pol hovadzie a bravcove maso. Pokial budete pridavat aj bravcove, tak na zaver prelistujte do gulasu 2 cesnakove struciky.
Moja priatelka, robieva tento gulas aj z diviacieho masa a ze je prenesmierne dobry....takze smelo do toho. Ako priloha, su skvele , zemiakove pagace
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí guláš Lubika Majera
-
-
....preclik a este....Majer si robi leco sam doma a zavara.
-
ja si urobim cersvte....zo zivych paradajok a papriky...ale ten dotycny *majer*...tak ten dava klasicke 7deckove sterilizovane, mam pocit ze to sterilizovane aj viacej zahustuje, ale ako vravim, ja som si zvykla robit cerstve
-
Chci se zeptat na to lečo. V jaké podobě to je? To je 7 dl z nějaké konzervy nebo doma dušené papriky s rajčaty?