Hovězí guláš Lubika Majera

vybusna Kuchařka:

Vepřové maso 4 názory

43

Suroviny

1 kg hovězího masa na guláš
1 polévková lžíce sádla
3 menší cibule
2 velké papriky
3 letní rajčata (nebo 200 ml pasírované rajčata)
velká konzerva hrášku 250 g
2 velké polévkové lžíce rajčatového protlaku
pohárek Moravanky (pouzijte jedině tuto značku)
1 pálivou feferonku
1 čajová lžička mleté papriky sladké
1 čajová lžička pálivé papriky
sůl
čerstvě mletý pepř
tymián
rozmarýn
majoránka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajame na kocky.

  2. Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.

  3. Nechame ju od spodu orestovat a premiesame s masom.

  4. Vsetko osolime, okorenime, opaprikujeme a podlejeme vriacou vodou.

  5. Ak pouzijeme pasirovane paradajky, tak kludne ich vylejte k vode.

  6. Dusime pod pokrievkou , na stisenom zdroji tepla, nejakych 45 minutl

  7. Ak nepouzivame leco, ale cerstvu zeleninu, tak pridame teraz ocistenu a nakrajanu papriku a osupane a nakrajane paradajky. Pridame vetvicky cestvych byliniek.

  8. Dolejeme, podla potreby, horucu vodu a dusime kym nie je maso, takmer uvarene.

  9. Ak nepouzivame cerstve bylinky, tak teraz by som vsypala aspon susene.

  10. Ja som prestala pouzivat konzervovany hrasok a davam mrazeny. Teraz prisiel jeho cas na vhodenie do gulasu.

  11. Mrazeny hrasok znizi teplotu, takze pred jeho pridanim, privedieme gulas do varu. Uz s hraskom ho nechame este vriet na jednu, dve bubliny a znovu stisime o kusok zdroj tepla, pridame paradajkovy pretlak a dodusime uz do uplneho makka.

  12. Na zaver vlejeme do gulasu moravanku, aj s tym nalevom, podla potreby dolejeme horucu vodu ak treba, dochutime a privedieme k varu.

  13. Akonahle zacne vriet, vypneme.

  14. Gulas sa moze varit aj z pol na pol hovadzie a bravcove maso. Pokial budete pridavat aj bravcove, tak na zaver prelistujte do gulasu 2 cesnakove struciky.

  15. Moja priatelka, robieva tento gulas aj z diviacieho masa a ze je prenesmierne dobry....takze smelo do toho. Ako priloha, su skvele , zemiakove pagace

Poznámka

Tento a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3889

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš Lubika Majera

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    ....preclik a este....Majer si robi leco sam doma a zavara.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(autorka receptu)

    ja si urobim cersvte....zo zivych paradajok a papriky...ale ten dotycny *majer*...tak ten dava klasicke 7deckove sterilizovane, mam pocit ze to sterilizovane aj viacej zahustuje, ale ako vravim, ja som si zvykla robit cerstve

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Chci se zeptat na to lečo. V jaké podobě to je? To je 7 dl z nějaké konzervy nebo doma dušené papriky s rajčaty?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo