Vepřové koleno v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenMáte doma pomalý hrnec a ještě jste v něm nezkusili připravit vepřové koleno? Pak to rozhodně vyzkoušejte podle tohoto osvědčeného receptu. Maso bude krásně měkké,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte doma pomalý hrnec a ještě jste v něm nezkusili připravit vepřové koleno? Pak to rozhodně vyzkoušejte podle tohoto osvědčeného receptu. Maso bude krásně měkké,…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se rozplývá na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují skvělý…
Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno…
Mozaiková tlačenka je velmi chutná a také svým barevným vzhledem pěkná na oko. V období Velikonoc do ní spotřebujeme vykoledovaná vařená vejce. K nim pak přidáme uzeninu…
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s…
Nejprve kolena umyjeme a dáme na cca hodinu a půl vařit do papiňáku s celým kořením (pepř, nové koření, bobkový list a sůl podle chuti, já dala víc a bylo to lepší než…
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Předvařte vepřové koleno okořeněné vyladěnou směsí ochucovadel. Pak ho ještě pošlete na hodinku do trouby, kde se dopeče dozlatova. Když ho položíte na stůl před pánskou…
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.Do pekáčku dáme…
Vepřové koleno si řádně vykostíme (já už kupuji rovnou vykoštěné) a rozložíme si ho na stůl, aby nám vznikla placka.Osolíme, opepříme, pomažeme kremžskou hořcicí a…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Všeho použijeme podle chuti, jen sůl dávám 20 g na kilo kolena a 20 g na 1 litr vody. Což znamená, že na dvoukilové koleno a 3 litry vody jsem dal 100 g soli.V kotlíku…
Domácí šunka je lahůdka, na jejíž přípravu potřebujete sice trochu více času, ale výsledek vás nenechá na pochybách, že jste zvolili správný postup přípravy. Zakrojit si…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme …
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme v tlakovém 1,5 hod., v normálním až 3 hodiny.Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do…
Tradiční zabijačkovou pochoutkou je bezesporu tlačenka. V každém obchodě narazíte na několik druhů, ale nejlepší je ta domácí. Příprava naštěstí není složitá, zvládne se…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Za skvělou pizzou není třeba jezdit za hranice. V Praze je totiž jedna z 50 nejlepších pizzerií v Evropě
Křupavá pražská mapa: Víme, kde mají v Praze ten nejlepší chleba a kolik za něj zaplatíte
Holka u plotny radí: Jak na křehké vanilkové rohlíčky s jemným krémem? Stačí jen listové těsto a obyčejný pudink