Dobrá tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenDobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Klasické pečené vepřové koleno se těší velké oblibě zejména v hospodách. Chcete si ho připravit doma a povznést ho na vyšší úroveň? Vykostěte ho, zarolujte a upečte s…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Nejprve kolena umyjeme a dáme na cca hodinu a půl vařit do papiňáku s celým kořením (pepř, nové koření, bobkový list a sůl podle chuti, já dala víc a bylo to lepší než…
Dokonalého, šťavnatého a dozlatova upečeného kolena dosáhnete marinováním a povařením v nálevu. Uvařené koleno pak upečete a nakonec zapečete s medovou marinádou.…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Neméně oblíbenou zabíjačkovou pochoutku je sulc. Huspenina se zeleninou a plátky natvrdo uvařeného vajíčka má jemně slanou chuť a je plná zdraví prospěšného kolagenu.…
Vařené koleno s křenem a čerstvým pečivem je ověřená klasika, která se neomrzí. Maso je krásně měkké a šťavnaté a s pálivým jablečným křenem chutná skvěle. Navíc získáme…
Domácí šunka je lahůdka, na jejíž přípravu potřebujete sice trochu více času, ale výsledek vás nenechá na pochybách, že jste zvolili správný postup přípravy. Zakrojit si…
Vepřové koleno podle tohoto receptu je natolik křehké, že ho snadno rozdělíte rukama, aniž byste potřebovali nůž. Nejlépe chutná s čerstvým nebo opečeným chlebem,…
Pečení masa i přílohy v jednom pekáčku má své kouzlo. Příloha se průběžně ochucuje šťávou, která se vypéká z masa. Připravte si podle našeho receptu skutečnou hospodskou…
Krůtí prsa nakrájíme tak, že vždy první plátek nedokrojíme - uděláme jakousi kapsu a až druhý plátek dokrojíme. Maso zevnitř i zvenčí osolíme a ochutíme oblíbeným…
Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí. Na výrobu použijeme vepřovou hlavu, kolínka, nohy. Na lepší druh dáme…
Den předem koleno očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso i s kůží nakrájíme na větší kostky. Dáme do mísy, kde ho promícháme se solí, pepřem, vegetou a drceným kmínem.…
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se doslova rozplyne na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují, že…
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…
Vepřová kolena se dostala zpět na výsluní zájmu kuchařů. Jsou levná, při koupi z dobrého zdroje je na nich spousta chutného masa. A dají se připravit na mnoho způsobů.…
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.Do pekáčku dáme…
Pikantní koleno je skvělou volbou pro všechny milovníky výrazných chutí a pořádné porce masa. Pomalu pečené do dokonalosti, je křehké a šťavnaté. Ideální pro slavnostní…