Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 957 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 31,20 g |
Vláknina | 17,24 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 2,86 g |
Sůl | 6,54 g |
Sacharidy | 174,88 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
Moje poznámka
Cmunda po kaplicku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xN2
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 15 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 4 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 7 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 7 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 9 hodinami
Tématické fráze:
bramborak po kaplicku,
jak se dělá cmunda,
kynutá cmunda v troubě,
cmunda se zelím,
kynutá cmunda,
bramboraky po kaplicku,
bramborová cmunda,
staročeská cmunda,
kaplicky bramborak,
smunda,
kachní roláda,
babicovy dobroty kachní roláda,
cmunda v troubě,
cmunda s uzeným,
cmunda na plech,
bramborak cmunda,
cmunda do pekáče,
bramborák po kaplicku recept,
bramborak recept,
cmunda na pekáč
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
česnek,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
maso uzené,
olej
Komentáře (37)
Dík za krásnou vzpomínku, kdeže ty časy jsou, už je to tak 30let