Vepřové maso v lorně
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.
Postup přípravy
Krok 1: Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice.
Krok 2: Cuketu omyjeme a nakrájíme na velké kusy. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme kolečka.
Krok 3: Lornu vymázneme kouskem sádla, naskládáme do ní směs masa a zeleniny, lehce zastříkneme vodou, přiklopíme a dáme na gril. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku.
Krok 4: Maso bylo měkké, upečené, voňavé kouřem a použitým kořením (jakoby lehce zauzené), s velice dobrou šťávou.
Zveřejněno 19. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
Moje poznámka
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 27 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
lodna na maso,
maso v lodne,
hliníková lodna na maso,
maso na lodně,
maso v lorně na ohni,
hliníková lodna,
lodna,
grilovací lorna,
vaření v lorne,
pečené maso v lodne,
lodna recept,
recept na lodnu,
recept na veprove maso,
peceni masa v lorne,
pecene maso v lorne,
maso v lorně-recept,
maso na lodnu,
vepřové maso v lodně,
lodna recepty,
lorna na grilovani
Suroviny:
koleno vepřové,
bůček vepřový,
plecko,
krkovice vepřová,
cuketa,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
koření,
sádlo
Komentáře (9)
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano