Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 084 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 1,50 g |
Vláknina | 15,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 45,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky dej na folii, přikryj druhou polovinou a lehce naklepej, Ty to umíš, tak folii můžeš vynechat a na vlhkém prkénku proveď to samé. Kraje nasekni, aby se maso nekroutilo. Tobě to neříkám, jistě to víš, to jen pro začátečníky.
Krok 2: Osol to maso a opepři z jedné strany a druhou potři tou sardelovou pastou, je slaná a hodně, tak opatrně i se solí na první straně. To se rozumí, že to ještě musíš obalit v té mouce .
Krok 3: Teď vezmi pánev a dej na ni sádlo a jak se rozpustí a začne trošku pěnit, tak tam nasyp žampiony na půlky nebo čtvrtky nakrájené a zprudka je opeč. Vyndej na síto a nech okapat tuk.
Krok 4: Opeč ty roštěnky jako steaky. Máš rád růžové masíčko nebo to chceš na doraz? Takže opeč podle sebe. Opečené roštěnky vlož do kastrůlku nebo ohnivzdorné misky, přiklop a dej do trouby aby nevychladly.
Krok 5: Cikánskou omáčku nebo čertovskou dej do kastrolku a prohřej, do horké omáčky dej ty žampiony. Oper a ober hroznové víno a přidej do té omáčky a dej do tepla. Nech přikryté, už nevař, to by praskly ty hrozny.
Krok 6: Roštěnky dej na talíře, do šťávy, co pustily, přidej pár kapek worcesteru a dej do té omáčky a zamíchej, pozor na hrozny. Roštěnku přelij tou omáčkou a je hotovo.
Krok 7: Na talíř můžeš přidat lžičku hořčice i francouzské, třeba Amore a na kolečka nakrájenou cibuli.
Zveřejněno 5. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná podle Vinaře:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6n8
Moje poznámka
Roštěná podle Vinaře:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6n8
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
cikánská roštěná,
roštěná z divočáka,
pečená husa podle polreicha,
hovězí steak podle polreicha,
dort pro vinaře,
roštěná pečená v troubě,
roštěnky na víně se žampiony,
roštěnky na víně,
roštenky podle pohlreicha,
roštěnky z divočáka,
hovězí roštěná podle pohlreicha,
roštěná pečeně,
nejlepší roštěná,
divočák roštěnky,
roštěna v troubě,
roštěná s divočáka,
pečená roštěná,
hovězí roštěná od pohlreicha,
rostenky podle polreicha,
francouské roštěnky
Suroviny:
roštěná hovězí,
omáčka cikánská,
žampióny,
víno hroznové,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
pasta sardelová,
brambory,
česnek
Komentáře (6)
Posilam bodik