Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 714 kJ / 5 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,18 g |
Tuky | 224,23 g |
Vláknina | 66,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,46 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 750,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Housky: v míse smíchejte suché ingredience, promíchejte, poté do nich zapracujte mléko a olej (pozor, nesmí být studené!).
Krok 2: Dobře propracujte, ideálně hnětacím hákem v kuchyňském robotu (asi 5 minut) nebo velmi dobře a důkladně rukama. Podle potřeby přidejte trochu mouky, ale nevadí, pokud se těsto trošičku lepí (hlavně aby s ním šlo pracovat).
Krok 3: Těsto nechte asi čtvrt hodiny odpočinout pod vlhkou utěrkou, poté rozdělte na 6 bochánků, dejte je na plech s pečícím papírem a trochu splácněte.
Krok 4: Nechte asi 20 minut kynout.
Krok 5: Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté bochánky potřete trochou oleje rozmíchaného s mlékem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi 15 minut.
Krok 6: Po vytažení z trouby nechte ještě chvíli dojít na plechu, poté přendejte na rošt a před rozkrojením nechte plně vychladnout.
Krok 7: Burgery: pokud používáte tempeh natural - rozdělte ho na 4-5 kousků, ve větším hrnci přiveďte k varu vodu s trochou sojové omáčky, tempeh dejte do cedníku a zavěšte těsně nad hladinu vody.
Krok 8: Přikryjte poklicí a nechte asi 20 minut vařit/pařit (tempeh to zbaví hořkosti).
Krok 9: Nakrájenou cibuli osmahněte na oleji (asi 5 minut), poté přidejte rozmačkaný česnek a smažte další 2 - 3 minuty.
Krok 10: Spolu s ostatními ingrediencemi přendejte do mixéru (resp. food processoru), tempeh do něj rozdrobte rukama.
Krok 11: Mixujte, dokud nejsou ořechy více méně rozmělněné na malé kousky (ale směs by neměla být úplně kašovitá). Ochutnejte a příp. dále dochuťte.
Krok 12: Rukama tvarujte burgery, mě jich vyšlo asi 5, ale dělala jsem spíš tlustší, myslím, že tenčí neuškodí, alespoň budou lépe propečené a vyjdou vám do všech housek.
Krok 13: Burgery osmahněte na pánvi na oleji, z každé strany asi 4 minuty (dokud nejsou pěkně opečené). Pokud používáte sýr, můžete ho dát na burgery a ty dále rozpéct v troubě pod grilem (viz foto), příp. v mikrovlnce (v té to jde lépe), aby se sýr roztekl.
Krok 14: Hamburgerové housky rozkrojte a z rozkrojené strany opečte. Jednu půlku namažte kečupem, druhou hořčicí.
Krok 15: Na spodní půlku položte burger, na něj salát, cibuli, rajče, okurku ... Přiklopte vrchní půlkou a podávejte.
Zveřejněno 31. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ól emerikn burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPvE
Moje poznámka
Ól emerikn burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mPvE
Nejnovější recepty
Krémové řezy s pudinkem a meruňkami
Přidáno před 25 minutami
Cottage pomazánka s pórkem a ředkvičkami
Přidáno před 3 hodinami
Jemný špendlíkový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Lečo podle Jožky Černého
Přidáno před 6 hodinami
Borlotti fazole se zeleninou v pikantní omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Losos na smetaně s cuketou podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 43 minutami
Nejlepší koblihy, jaké znám
HanaS92 před 1 hodinou
Česnečka se sýrem - recept od babičky
wimra před 3 hodinami
Cuketove lasagne
vranova.dasa před 4 hodinami
Hrníčkové těsto na palačinky pro mlsné lidi
Ajisek před 4 hodinami
Celerová polévka s uzeným masem
Fitulka před 4 hodinami
Koláč s ovocem a tvarohem
Miri O7 před 4 hodinami
Perník s rybízem
EmaKa před 5 hodinami
Zbojnický guláš
Slavista62 před 8 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
burger z tempehu,
veganotic.cz,
jak udělal burger,
burger gr podle poloreicha,
recepty na burger,
recept na burger,
vyborny burger recepty,
recept na vyborny burger,
burger do ruky,
jak uvařit burger,
sojová směs do burgerů,
černé bulky na burger,
hovězí burger v mikrovlnce s grilem,
nazvy burgru,
lustenina qu,
co se vaří z burgeru,
foneticky psané jméno,
sojová směs na burger,
sýr caré de l est
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí instantní,
cukr,
sůl,
olej olivový,
semínka sezamová,
tempeh,
olej olivový,
cibule,
česnek,
čočka,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
sušená bazalka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kečup sladký,
sojanéza,
rajče,
salát,
okurky sterilované,
cibule
Komentáře (24)
Ak ma niektorý recept od veganotic osloví, zrealizujem a budem chváliť - ak zachutí. "Ól emerikn..." to nebude...(určite si však nájde priaznivcov.)
Pourquoi pas? Noblesse de travail.