Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G853
Moje poznámka
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G853
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 4 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 5 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 6 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 6 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 6 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 7 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 8 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 9 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 11 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 11 hodinami
Tématické fráze:
halušky se zelim,
halušky s uzeným,
bramborové halušky se zelím a uzeným,
slovenské halušky se zelím,
bramborové halušky se zelím,
domácí halušky se zelím,
halušky,
domaci halušky,
výroba halušek,
bramborové halušky s uzeným a se zelím,
halušky s kysaným zelím,
recept na halusky se zelim,
recepty halušky s uzeným,
domácí bramborové halušky,
bramborové halušky s uzenym,
halusky se zelim recept,
domácí halušky recept,
testo na halusky,
halušky v prášku,
halušky z prášku
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
zelí kysané,
maso uzené,
cibule,
cukr krystal,
olej,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (79)
Půl sáčku halušek v prášku, kolem 25 dkg zředím s vodou aby těsto nebylo tuhé.
Dávám vařit přes haluškár, když těsto vyplave tak ho scedím, nepřeplachují ve vodě, na teplé halušky dám tak 30 dkg syrového kysaného zelí a omastím.
Na omastek použijí 15 až 20 dkg slaniny na drobno nakrájene, ne moc prorostlá.
Vše zamíchám a podávám.
Pokud použijí anglickou slaninu tak na omastek použjí tak 3 až 4 lžice sádla v kterém ohřejí 15 dkg na drobno nakrájené prorostle slaniny.
Musí to být co lžíce to škvarka.
Stejně dělám i bryndzové halušky, jen místo zelí použijí 15 dkg bryndze.
Tady kolorie nepočítám.
Link na Vinické halušky prikladám, aby ste videli balenie : http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetai...
A mám pocit, že som ich videla v Kauflande.
Uvařit halušky nebo chlupaté knedlíky není snadné. Já dnes dělám chlupaté knedlíky celkem běžně, přinejmenším 2 druhy (normální a chodské) Když jsem s nimi začínala, připravovala jsem je z prášku a přidávala jsem syrové brambory. Tak jsem se je postupně naučila vařit sama. Stejně tak bramborové knedlíky. Takže proč ne?
Edit:Halušky jsem právě dovařila,jsou vynikající.A nakonec jsem opravdu dělala dvojitou dávku.Díky přesnému návodu autorky se dílo podařilo
Zvláště pak souhlasím s tím, že polotovar je potřebný
Z desticky to testo hazim do vody jedna radost, ac tchyne ani hospodyne nikdy nebudu. Leda.
Zajimalo by mne, proc uprednostnujes pytlikove halusky, proc ne poctivo udelane? Zasnu, ze decka ucime varit z pytliku...
Navíc - komibaci s uzeným a kysaným zelím jsem tu ani nenašla, většina halušek je tu z čerstvého zelí nebo zase jen se slaninou a cibulí.
Vím, že pro kuchařku Tvých kvalit to žádné obohacení není, ale má dcera snad příště uvaří halušky sama bez 20 dotazů v průběhu kuchtění
Postup přípravy suchých směsí každý najde na jejich obalu. Nic proti nim nemám, šetří čas, ale k čemu to opisovat do internetové kuchařky?
Isahu, nic ve zlém a nic proti tobě, tvoje recepty a hlavně fotky se mi líbí, ale tohle je fakt zbytečné. Podle mého názoru.