Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,9 (125×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez chlazení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 597 kJ /
3 728 kcal
Bílkoviny176,79 g
Tuky315,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,81 g
Sodík 785 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany. Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme. Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.

TIP: Jak připravit domácí paštiku

Zveřejněno 3. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (220)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrá jednoduchá paštika. Nemáme rádi různé chutě navíc, tohle je klasika.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dneska jsem paštiku zkusila a překvapilo mě, jak je to snadný a rychlý. Chutná moc dobř👌, děkuji za recept, ukládám si ho do oblíbených 🥰.

Moanka: to mám radost a děkuju za krásné fotky;-):-K:-K

Zadařilo se. ;-) <3 :yes:

Super paštika, přidávám i trochu grilovacího koření a brusinky rovnou do paštiky.

Petra Dvor.: Moc děkuji, mám radost:-K:-K

Tak jsem zkoušela poprvé udělat paštiku a je skvělá. Určitě ji budu dělat častěji. Děkuji za recept<3

Stamare: moc děkuji:-K:-K

Jednoduché, rychlé a výborné ????

PetraSt: moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že paštika chutná. Navrhujete i šikovné vychytávky;-):-)

Je hutnější na mazání, doporučuji zkusit přidat trochu sádla/anglické slaniny/bůčku.
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu

Eva S.: děkuju, jsem moc ráda;-):-K

:-K Skvělý, rychlý recept, moc nám chutná :-)

brtna: děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutná;-):-)

Dělala jsem od prázdnin již několikrát, dokonce i z vepřových jater, když je můj muž přinesl místo kuřecích. Vždy naprostá spokojenost, jednoduché a chutné. Místo do hřbetu dám do šroubovací sklenice do lednice a jsou zkonzumována velmi rychle. Hlavně vím co do nich dávám, žádné konzervanty jako v kupovaných.:yes::-D

Alexandra11: Tak potom doporučuji nechat v té lednici alespoň tři čtyři dny, až se chutě pěkně prolnou. Vršek paštiky se může zalít rozpuštěným máslem, aby nešedl - proto masu dávám raději do sklenice, jejíž plocha povrchu je menší než u chlebíčkové formy. ;-)

:-K bomba také si ji udělám

Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)

Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.;-)

Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)

Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala. :-);-)

Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
:-)

Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?

Mohla bych se zeptat co obsahuje paštikové koření. Popřípadě, čím ho nahradit?
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?

eevza:
No, můžete...:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa:yes:
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte :yes:

Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...:-)
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku:yes:

casino: ;-):-)

Pastika je velmi dobra,zkusim i z veprovych jater:-)

Edita: děkuji a jsem ráda, že paštika chutnala;-)

Dobrý den, je nutné dát pastikove koreni? Dekuji

Nikol: ne, není, můžete si dochutit podle sebe;-)

Maris, znovu a opět velké díky za tento recept :-* Dělala jsem už několikrát a předevčírem taky, všichni se olizují až za ušima :yes:

Petra Ku.: Péťo, děkuju, moc mě to od Tebe těší:-)

janina3365: děkuji za krásnou zprávu:-):-K

Dělala jsem ji poprvé a hned se ohromně vydařila. :yes:Doporučuji skvělý recept.

pazderka83: děkuji za zprávu - moc mě to těší;-):-)

Paštiky se u nás tedy moc nejí,ale tato je vážně luxusní, už je 1/2 fuč :-)) :yes:

Petra:Petro:-K:-)

výborná, skvělá, delikátní, luxusní :)

cacik: 1 máslo - 250 g:-)

Jen se zeptám,1 máslo - tj, 125gr, nebo 250gr?

Také se pripojím ke všem stravnikum,opravdu luxusní recept..:-*
Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit:-D
Dekuji za inspiraci:-K

Marta: snad budete spokojená;-):-)

Já jí budu dělat zítra jsem moc zvědavá

Katyc: já momentálně žádnou doma nemám abych Ti ji vyfotila, ale je jedno od jakého výrobce, je na ní napsáno - Smetana ke šlehání a má 31 nebo 33 %. ;-):-)

Můžu poprosit o jakou šlehačku se jedná? třeba přiložit odkaz s fotkou:) jsem docela ve vaření amatérka takže bych prosila radši o přesnější verzi :) Děkuji

Irrena: Irenko, Míšo - moc děkuju za vvyzkoušení, mám radost, že vám chutnala;-):-)

Paštiku jsem dělala včera a již je polovina snědená:-p. Je moc dobrá, díky za recept:-K

Tématické fráze:
domácí paštika recepty, nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater, kuřecí játrová paštika, jatrová paštika kluci v akci, paštika recept, drůbeží játrová paštika, kuřecí játrová domácí paštika recepty, recept na pastiku, domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty, játrová paštika z drubežích jater, nejlepší játrová domácí paštika, kuřecí játrová paštika recept, játrová paštika recept prostřeno, paštika, kluci v akci domácí paštika, drubezi pastika, drůbeží játrová paštika recept, domácí drůbeží játrová paštika, domácí paštika recept, kuřecí játra paštika

Suroviny:
játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu