"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte tento vyprošťovák. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása, uzené maso, smetana a paprika. Pikantní chuť údajně probere i mrtvého.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 372 kJ / 1 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,81 g |
| Tuky | 114,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 7,51 g |
| Sůl | 18,13 g |
| Sacharidy | 85,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska.
Krok 2: Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou (nepreplachovať), pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme.
Krok 3: Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.
Krok 4: Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť.
Krok 5: Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme.
Krok 6: Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu zvlášť v miske a každý si polievku dochutí sám.
Zveřejněno 6. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Moje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 5 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 57 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí vyproštovák,
leves,
polévka na nový rok,
zelňačka vyprošťovák,
vyprostovák po silvestru,
opilecká zelňačka,
nejlepsi vyprošťovák,
polevka na silvestra,
opilecka polivka,
vyprošťovák na silvestra,
polévka po silvestru,
babicina kapustova polevka,
polévka jako vyproštovák,
opilecká polievka,
polévkavyproštovák,
pikantni pekingska polevka,
vanocni vyprostovak,
polivka vyprostovak,
ocet jako vyprošťovák,
opilecke zeli
Suroviny:
zelí kysané,
klobása pikantní,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
cibule,
česnek,
mouka,
bobkový list,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř celý,
koření nové koření,
pepř mletý,
cukr krystal,
ocet,
olej,
voda
Komentáře (27)