Moravské jitrnice
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost. Jsou jen z masa bez přídavku pečené kynuté buchty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 664 kJ / 5 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 950,77 g |
Tuky | 145,43 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,89 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 5,35 g |
Sacharidy | 16,43 g |
Postup přípravy
Po uvaření opláchneme ve studené vodě a rozložíme na desku, aby vychladly.
Zveřejněno 19. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Moje poznámka
Moravské jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ooB
Nejnovější recepty
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 3 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno před 6 hodinami
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Květákový mozeček s cuketovými hranolkami
Přidáno 29. 7. 2025 06:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná hrnková bábovka
Marceval před 9 minutami
Kuřecí pikantní směs
Iliis před 14 minutami
Konfitovaná kachní stehna
Zdenculin před 42 minutami
Roštěná - ala Stroganov
tara23 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Hujovka před 1 hodinou
Máslové kuřátko pečené v sáčku
kasulk@email.cz před 2 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
xjanax před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Bobo před 13 hodinami
Chilli con carne
Svagi před 15 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
MaruR před 16 hodinami
Tématické fráze:
buchta do jitrnic,
pečená jitrnice v troubě,
jitrnice pečené v troubě,
buchta do jitrnic recept,
jitrnice a jelita recepty,
obchazka,
recept buchta do jitrnic,
jitrnice,
opečená jitrnice,
jitrnice recept,
pečené jitrnice v troubě,
jitrnice v troubě,
jitrnice a jelita recept,
jitrnice a jelita,
recept na buchtu do jitrnic,
polevka z jitrnice,
buchta na jitrnice,
pečená jitrnice,
pečené jitrnice a jelita,
buchty do jitrnic
Suroviny:
maso,
játra vepřová,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
koření nové koření mleté,
zázvor mletý,
česnek
Komentáře (28)
Víte ,že při čtení přízpěvků se člověk pobaví. Ale každý to dělá po svém způsobu.Rovněž nechápu, proč by se měly jitrnice vařit v jiné vodě. Zvládli jsme mnoho zabíjaček a vždy pár jitrnic uteklo do polévky ,stačí vyšší teplota . O to byla lepší polévka. Ale je to věc názoru a chutí. Kroupy jasně , jen do jelítek a do jitrniček se dělala buchta, která se namáčela.
Tento recept se mi líbí !!!
Milan P.
Do krvavničiek mierne oschlé žemle.
Ale my sme značne vzdialený kraj.
Ale takhle čistě masové bych asi ráda ochutnala
Ale prakticky ve všech receptech, které potkávám v různých kuchařkách, se jitrničky vaří ve vodě - proto jsem dopsala
No, já su z Moravy a dosud jsem měl za to, že žemle v jitrnicích jsou obvyklé spíše v Čechách...
Docela by mě zajímalo, kde na Moravě, třeba podle okresů, se do jitrnic dávají žemle?
Jinak mamka ani žemle nekupovala, u nás se pekla tzv. "buchta" do jitrnic