Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 714 kJ / 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,43 g |
Tuky | 35,45 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 141 mg |
Sodík | 789 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 10,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata.
Krok 2: Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Krok 3: Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou podle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.
Krok 4: Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...
Krok 6: Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Moje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
vepřové maso na celeru,
veprove na celeru,
maso na celeru,
vepřové maso recepty,
maso s celerem,
vepřove s celerem,
recepty z vepřového masa,
recepty na vepřové s celerem,
vepřové maso,
vepřové nudličky s celerem,
kýta vepřové maso recepty,
vepřové maso v celeru,
celer recepty,
recepty z celeru,
veprove na cerelu,
maso z celerem,
recepty z vepřové kýty,
veprove maso, mrkev, celer, ryze,
vepřového maso na celeru,
veprove maso v z celeru
Suroviny:
maso vepřové,
celer,
špek uzený,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
vývar masový,
jíška
Komentáře (8)
Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší
nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.