Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 714 kJ / 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,43 g |
| Tuky | 35,45 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 141 mg |
| Sodík | 789 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 10,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata.
Krok 2: Přidáme na nudličky pokrájené osolené a opepřené maso a koření. Smažíme dozlatova za občasného promíchání masa. Maso pak zalijeme vývarem, jen tak, aby bylo ponořené a dusíme téměř doměkka, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Krok 3: Pak k masu přisypeme na slabé hranolky pokrájený očištěný celer a dovaříme vše doměkka. Nakonec omáčku zahustíme jíškou podle potřeby, kterou vytvoříme osmažením kousku másla a trošky hladké mouky dorůžova.
Krok 4: Omáčku ještě krátce provaříme, případně dle chuti dochutíme solí a pepřem. Vyndáme koření, větvičku z tymiánu a podáváme.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem dle vlastní chuti, bramborem, rýží, špeclemi...
Krok 6: Pokud máme pěkné plátky masa a je nám líto je pokrájet, můžeme je samozřejmě ponechat vcelku a nedělat nudličky.
Zveřejněno 17. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Moje poznámka
Vepřové maso s celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0zW
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové maso na celeru,
veprove na celeru,
maso na celeru,
vepřové maso recepty,
maso s celerem,
vepřove s celerem,
recepty z vepřového masa,
recepty na vepřové s celerem,
vepřové maso,
vepřové nudličky s celerem,
kýta vepřové maso recepty,
vepřové maso v celeru,
celer recepty,
recepty z celeru,
veprove na cerelu,
maso z celerem,
recepty z vepřové kýty,
veprove maso, mrkev, celer, ryze,
vepřového maso na celeru,
veprove maso v z celeru
Suroviny:
maso vepřové,
celer,
špek uzený,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
vývar masový,
jíška
Komentáře (8)
Pavel Havlíček: ...do ingrediencí jsem dal obě varianty, protože si myslím, že recept má sloužit i jako inspirace a né vždy se musí nutně dodržet to či ono ...ať si každý vybere, co je mu milejší
nerad bych , aby vyznělo jako poučováni, ale add.1 správný název je záklechtka. Je to mouka rozpuštěná ve vodě.
Zásmažka jinak tedy jíška je usmažená mouka vetšinou s máslem... v chuti je to tedy dost podstatný rozdíl. Pro záklechtku mluví poze, že je to kaloricky dietnější. Hezký den.