Rychlý "segedín" z pečeného masa
Když zbude kousek pečeného masa, je čas na rychlý a chuťově bohatý "segedín"! Spojení jemného masa, kysaného zelí a smetany vykouzlí lahodný pokrm, který připravíte během chvíle. Perfektní volba pro ty, kdo chtějí tradiční chuť v moderní a úsporné verzi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 171 kJ / 758 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,48 g |
| Tuky | 18,72 g |
| Vláknina | 21,50 g |
| Cholesterol | 158 mg |
| Sodík | 4,22 g |
| Sůl | 10,40 g |
| Sacharidy | 50,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.
Krok 3: Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.
Krok 4: Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Moje poznámka
Rychlý "segedín" z pečeného masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO5A
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 4 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 12 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 3 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 4 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
maso pečené na zelí,
segedin z pečeného z bůčku,
jake maso na segedin,
zpracovani pečeneho masa,
recept na zpracování pečeného masa,
segedín z pečeného bůčku,
pečené maso v zelí na způsob segedinu,
recepty z pečeného masa,
pečené maso se zelím,
maso na segedýn,
segedýn z pečeného vepřového masa,
pečený segedýn,
vepřové maso pečené na kysaném zelí,
pecene zeli s masem,
vepřové maso pečené na zelí,
vepřové maso pečené v kysaném zelí,
peceny sgedyn,
veprove maso na zeli,
segedín z,
výpek a pečené maso
Suroviny:
maso,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
cukr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)