Kančí guláš po staročesku
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 934 kJ / 5 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,95 g |
Tuky | 435,34 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 96,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.
Krok 2: Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Krok 3: Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme.
Krok 4: Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy.
Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.
Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat.
Krok 8: Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali.
Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Moje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 2 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 16 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 17 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit kančí maso,
jak naložit kančí maso na guláš,
kančí guláš,
naložení kančího masa,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš z plece,
výborný kančí guláš,
top recepty kanči guláš,
kančí guláš apetit,
nalozeni kanciho masa na gulas,
gulas po starocesku,
kančí guláš z plecka,
recept na kančí guláš,
kančí guláš top,
jak naližit kančí maso,
top recepty na kančí guláš,
kančí guláš top recepty,
naložení masa na kanci guláš,
jak naložit maso na gulaš,
guláš kančí plecko
Suroviny:
pepř černý,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
plec kančí,
cibule,
kmín celý,
máslo,
slanina anglická,
rum,
víno červené suché,
vývar hovězí,
šťáva citronová,
mouka,
jíška
Komentáře (8)
Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...
Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno"
No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví"