Pikantní čalamáda
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny na zimu se nám vždy vyplatí.
Suroviny pro 1 dávka
13 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 822 kJ / 4 021 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,01 g |
Tuky | 59,18 g |
Vláknina | 130,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33,05 g |
Sůl | 81,38 g |
Sacharidy | 746,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a celer očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme na 5 minut povařit.
Krok 2: Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a okurky nakrájíme na malé hranolky, oloupané cibule na tenká kolečka. Vše nasypeme do mísy a promícháme.
Krok 3: Do každé sklenice na dno dáme olej, bobkový list, nové koření, chilli papričku (proto nedáváme pepř).
Krok 4: Všechny suroviny na nálev smícháme a 15 minut vaříme. Pak necháme vychladit.
Krok 5: Sklenice naplníme zeleninou a umačkáme. Nálev nalijeme na zeleninu. Potřebujeme, aby se nálev dostal až na dno, tak na několika místech projedeme kolem zeleniny koncem vařečky a nálev dolijeme.
Krok 6: Osušíme hrdla sklenic, uzavřeme pevně víčky.
Krok 7: Sterilujeme 30 minut na 85 °C.
Zveřejněno 8. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Moje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 5 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 9 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 9 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 3 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 5 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 6 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 7 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 7 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 7 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 7 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čalamáda,
čalamáda recept,
čalamáda,
zeleninová čalamáda recept,
recepty na čalamády,
calamada z celeru,
pikantní zelená rajčata - recept,
čalamáda ze zelí recept,
čalamáda z paprik,
čalamáda ze zelí,
pikantni calamada se zelim,
pikantní čalamáda z rajčat,
recepty - čalamáda recept,
čalamada s houby,
čalamáda růžová rajčata,
pikantní celamada,
pikantni čalamady,
calamadu,
pikantmí čalamáda,
recept na čalamadu
Suroviny:
rajče,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
zelí,
cibule,
celer,
mrkev,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
bobkový list,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (47)
Veronika.Hrozna: