Vídeňské šunkofleky se zelím
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s připraveným zelím a ochutíme.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 135 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,13 g |
Tuky | 132,77 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 294,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme a necháme stranou. Vodu z těstovin můžeme odložit na pozdější použití.
Krok 2: Ze zelí odstraníme vrchní narušené listy a vykrojíme košťál. Celou hlávku rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme.
Krok 3: Z listů vykrojíme silná žebra a listy nakrájíme na čtverečky, přibližně o hraně 1,5 cm. Nakrájené zelí vložíme do větší misky, posolíme, pěstí několikrát zmáčkneme a necháme odležet.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do větší pánve. Když pustí tuk, přidáme nakrájenou cibulku a společně restujeme pár minut. K osmažené cibulce přilijeme dvě lžíce octa a necháme asi minutu odpařit.
Krok 5: Do menšího kastrůlku nebo pánvičky nasypeme krystalový cukr a necháme ho zkaramelizovat. Cukr se rozpustí a získá hnědou barvu. Kastrůlek odstavíme.
Krok 6: Po minutě odpařování octa přisypeme do pánve připravené zelí, kmín, papriku a zkaramelizovaný cukr. Promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou z těstovin. Zelí dusíme do měkka. Trvá to 15-20 minut. Zelí získá zlatavou, až nahnědlou barvu. Pánev odstavíme.
Krok 7: Scezené těstoviny přisypeme do pánve, vše společně promícháme a ještě krátce, 2-3 minuty prohřejeme.
Krok 8: Ještě přidáme čerstvě namletý pepř a ochutnáme, zda je pokrm chuťově vyvážený. Podáváme posypané petrželkou.
Zveřejněno 1. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňské šunkofleky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVnW
Moje poznámka
Vídeňské šunkofleky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVnW
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 58 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 17 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 11 minutami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 11 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 14 hodinami
Tématické fráze:
šunkofleky ze zelí,
šunkafleky se zelim,
šunkofleky s uzeným a zelim,
videnske sunkafleky,
šunkofleky s gothajem,
zelí sunkofleky,
šunkofleky bez testovin,
šunkofleky s bůčkem,
sunko fleky se zelí,
šunkofleky s uzeným a se zelím,
šunkafleky se se zelím,
vídenské těstoviny recept,
šunkofleky s uzeným a zelí,
sunknfleky sezelim,
šunkofleky se zelím a uzeným,
šunkafleky ze zelí,
šunkofleky bez těstoviny,
zapečené šunkofleky se zelím,
sunkofleky z bileho zeli,
sunkofleky se slaninou
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
slanina uzená,
cukr krupice,
těstoviny,
ocet,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
petržel
Komentáře (10)