Pikantní čalamáda
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny na zimu se nám vždy vyplatí.
Suroviny pro 1 dávka
13 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 822 kJ / 4 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,01 g |
| Tuky | 59,18 g |
| Vláknina | 130,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 33,05 g |
| Sůl | 81,38 g |
| Sacharidy | 746,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a celer očistíme, pokrájíme na nudličky a dáme na 5 minut povařit.
Krok 2: Rajčata nakrájíme na tenké dílky, zelí nastrouháme na nudličky, papriky na proužky a okurky nakrájíme na malé hranolky, oloupané cibule na tenká kolečka. Vše nasypeme do mísy a promícháme.
Krok 3: Do každé sklenice na dno dáme olej, bobkový list, nové koření, chilli papričku (proto nedáváme pepř).
Krok 4: Všechny suroviny na nálev smícháme a 15 minut vaříme. Pak necháme vychladit.
Krok 5: Sklenice naplníme zeleninou a umačkáme. Nálev nalijeme na zeleninu. Potřebujeme, aby se nálev dostal až na dno, tak na několika místech projedeme kolem zeleniny koncem vařečky a nálev dolijeme.
Krok 6: Osušíme hrdla sklenic, uzavřeme pevně víčky.
Krok 7: Sterilujeme 30 minut na 85 °C.
Zveřejněno 8. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Moje poznámka
Pikantní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5A0
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 36 sekundami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 52 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pikantní čalamáda,
čalamáda recept,
čalamáda,
zeleninová čalamáda recept,
recepty na čalamády,
calamada z celeru,
pikantní zelená rajčata - recept,
čalamáda ze zelí recept,
čalamáda z paprik,
čalamáda ze zelí,
pikantni calamada se zelim,
pikantní čalamáda z rajčat,
recepty - čalamáda recept,
čalamada s houby,
čalamáda růžová rajčata,
pikantní celamada,
pikantni čalamady,
calamadu,
pikantmí čalamáda,
recept na čalamadu
Suroviny:
rajče,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
zelí,
cibule,
celer,
mrkev,
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
bobkový list,
koření nové koření,
chilli paprika čerstvá,
olej
Komentáře (47)
Veronika.Hrozna: