Maminčina vánoční rybí polévka
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jikry se rozpadnou a zahustí polévku. Po uvaření stáhneme z mlíčí blánu a rozkrájené na kousky ho vrátíme zpět do polévky. Krok 6: Vložíme do ní i obrané maso, necháme ji prohřát a vsypeme něco zeleného, nejlépe drobně pokrájenou zelenou petrželku. Krok 7: Servírovat můžeme s krutonky. Housku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle (na každého strávníka počítáme cca 1/2 rohlíku).
Zveřejněno 25. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
Moje poznámka
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 37 minutami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 17 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 17 hodinami
Tématické fráze:
vanocni rybí polévka,
rybí polévka s krupicí,
jak osmažit housku,
dobrá rybí polévka,
rybi polevka,
vanocni rybi polevka recept,
recepty maminčiny,
osmažená houska do polévky,
top recepty rybi polevka,
rybí polévka z jiker a mlíčí,
jak osmažit housku do polévky,
rybí polévka recept,
rybí polévka top recepty,
recept na rybí polévku,
rybi polevka vanocni,
rybí polévka s jikrami,
falešná rybí polévka,
mličí do polevky,
maminčina rybi polévka z rybí hlavy,
osmažená houska
Suroviny:
hlava rybí,
kapr,
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
krupice,
sůl,
pepř bílý mletý,
zázvor sušený,
květ muškátový,
vnitřnosti rybí,
petrželka,
houska,
máslo
Komentáře (44)
A do úst si Vás neberu ani v poznámce, ani jinde.
No, pokusím se být nekonfrontační, ale když už si mě berete v poznámce do úst, tak tam laskavě připište, že povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené. předem rozmrazené mlíčí. Děkuji
No, občas je dobré číst i komentáře, že
"Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí,..."
Se mi líbí bod 5. postupu "...vložíme mlíčí, oprané jikry (bez blány, která je kryje) a necháme krátce provařit."
No, ale mražené mlíčí vs. čerstvé mlíčí to je jako dudy a nebe
"Skandinávská" rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád.