Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,48 g |
| Tuky | 179,07 g |
| Vláknina | 33,63 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 3,07 g |
| Sůl | 7,40 g |
| Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.
Krok 2: Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.
Krok 3: Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).
Zveřejněno 28. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Moje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Nejnovější recepty
Kakaové pusinky
Přidáno před 14 minutami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 44 minutami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 11 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 5 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 11 minutami
Vánočka III
IvaBrabi před 1 hodinou
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 1 hodinou
Vánočka II
JajkaP před 3 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 11 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 12 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 12 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 12 hodinami
Tématické fráze:
slovenská polévka,
slovenske polévky,
oravska sajtlava,
polievka šajtlava,
šajtlavá polievka,
slovenské polievky,
polévka šajtlkava,
masité polévka recept,
polévka z hlávkového zelí recepty,
oravská šajtlava recept,
polévka šaljtlava,
slovenske polévka,
slovenska kapustova polevka,
polievka na slovensku,
slovenská šaitlava,
oravská polévka recept,
recept oravska sajtlava,
slovenske polievky kapustová,
polévka sajltava,
cajtlava
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
zelenina kořenová,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda,
Komentáře (21)
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.