Ostružinový dort s drobenkou
Voňavé těsto s mandlemi, šťavnaté ostružiny a křupavá drobenka. Tenhle koláč má všechno, co si představíte pod domácím dezertem na konci léta — jednoduchý, sytý a tak dobrý, že zmizí dřív, než vychladne.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 384 kJ / 5 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,23 g |
Tuky | 220,62 g |
Vláknina | 58,50 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 656,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň:
černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto:
Zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mleté mandle. Krok 3: V inej mise vyšľaháme maslo, Amaretto, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Potom dôkladne zašľaháme vajce. Krok 4: Prisypeme sypkú zmes a dobre premiesime. Cesto je trocha drobivé. Krok 5: Z cesta odoberieme štvrtinu, do ktorej rukou zapracujeme hrubo sekané orechy. Odložíme do chladničky. Krok 6: Zvyšným cestom vyložíme vymastenú tortovú formu tak, že okraje vydvihneme asi na 2,5 cm vysoko. Na cesto navrstvíme náplň a na ňu rozdrobíme časť cesta s orechami. Krok 7: Pečieme pri 160°C asi 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Až potom tortu vyberieme a podávame.
černice, cukor, kôru a šťavu privedieme k varu a 10 minút varíme na slabom plameni. Potom zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode, necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme vychladnúť. Krok 2: Cesto:
Zmiešame sypké suroviny: múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a mleté mandle. Krok 3: V inej mise vyšľaháme maslo, Amaretto, vanilkový cukor a kryštálový cukor. Potom dôkladne zašľaháme vajce. Krok 4: Prisypeme sypkú zmes a dobre premiesime. Cesto je trocha drobivé. Krok 5: Z cesta odoberieme štvrtinu, do ktorej rukou zapracujeme hrubo sekané orechy. Odložíme do chladničky. Krok 6: Zvyšným cestom vyložíme vymastenú tortovú formu tak, že okraje vydvihneme asi na 2,5 cm vysoko. Na cesto navrstvíme náplň a na ňu rozdrobíme časť cesta s orechami. Krok 7: Pečieme pri 160°C asi 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť. Až potom tortu vyberieme a podávame.
Zveřejněno 4. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový dort s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0A5X
Moje poznámka
Ostružinový dort s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0A5X
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 30 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 31 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 33 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
ostružinový dort,
ostruzinovy koláč s drobenkou,
ostružinový koláč,
ostružinový táč,
drobenkový koláč s ostružinami a mandlemi,
kolač z černic vyborny,
ostru%c5%beinov%c3%bd+kol%c3%a1%c4%8d,
ostružinový tvarohový koláč s drobenkou,
nejlepsi ostruzinovy moucnik,
ostruzinový kolac s jogurtem,
drobenkový koláč s ostružinami,
koláč s ostružinami,
recepty z ostru,
s drobenkou,
ostružinový dort skořice recept,
ostružinový koláč top recepty,
ostružinový drobenkový moučník,
tvarožník s ostružinami,
bezlepkový ostružinový koláč,
ostružinový koláč s drobenka v dortové formě
Suroviny:
mouka polohrubá,
mandle mleté,
ořechy sekané,
cukr krystal,
máslo,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
skořice,
cukr vanilkový,
amaretto,
sůl,
ostružiny,
cukr krystal,
voda,
solamyl,
šťáva citronová,
kůra citronová
Komentáře (10)