Boloňské špagety
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na talíři přelijeme pikantní omáčkou a ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 307 kJ / 2 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,82 g |
Tuky | 50,36 g |
Vláknina | 69,61 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,65 g |
Sacharidy | 413,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme najemno, česnek prolisujeme.
Krok 2: Na olivovém oleji pomalu opékáme prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, mrkev a celer po dobu cca 5 minut.
Krok 3: Zvýšíme teplotu, přidáme maso, osolíme a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.
Krok 4: Podlijeme vínem a necháme odpařit, přidáme vývar, rajčata, cukr a nakrájenou petrželovou nať.
Krok 5: Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme do změknutí masa cca 90 minut.
Krok 6: Pokud je třeba, dochutíme solí a pepřem.
Krok 7: Těsně před dovařením omáčky uvaříme špagety podle návodu.
Krok 8: Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelité omáčkou) a dozdobené nastrouhaným parmezánem (popřípadě i lístkem petrželky).
Zveřejněno 19. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Moje poznámka
Boloňské špagety
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zm2r
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 31 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 33 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
boloňské špagety,
bolonske spagety recept,
špagety po boloňsku,
originál recept na bolonské špagety,
recept boloňské špagety,
bolonské špagety s masem,
bolognské spagety,
spagety bolonske,
boloňská směs na špagety,
směs na boloňské špagety,
boloňská omáčka na špagety,
špagety bolognese,
boloňský špagety,
špagety recept,
recepty bolonske spagety,
recept na boloňské špagety,
pravé boloňské špagety,
bolonska smes recept,
bolonské špagety pro děti,
bolnské špagety
Suroviny:
olej olivový,
česnek,
cibule,
mrkev,
celer,
maso hovězí mleté,
vývar hovězí,
víno červené,
rajče sterilované,
cukr,
nať petrželová,
těstoviny špagety,
parmazán,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (44)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No, použití hovězího masa je u tohoto rcp klíčové, že