Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Pokud chcete na adventní neděli ohromit rodinu opravdu zajímavým pokrmem, zkuste náš recept. Suroviny jsou dostupné, kombinace dochucení masa netradiční a výsledek chutný a svátečně vyladěný.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 120 kJ / 1 941 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,98 g |
| Tuky | 40,69 g |
| Vláknina | 66,22 g |
| Cholesterol | 13 mg |
| Sodík | 2,37 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 334,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek prolisujeme. Z citronu nastrouháme pouze žlutou část kůry. Všechny suroviny na marinádu poté smícháme.
Krok 2: Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran potřeme marinádou, naskládáme do pečicí nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a necháme 1/2 hodiny při pokojové teplotě uležet.
Krok 3: Poté přidáme do pekáčku přepůlenou paličku česneku, skořici, badyán, rozmarýn a citron, do kterého jsme zapíchli hřebíčky. Skořici a badyán položíme na maso. Lehce podlijeme trochou vody a při 120 °C pečeme přikryté 4 hodiny.
Krok 4: Po uplynutí doby odkryjeme, skořici a badyán přendáme z masa přímo do výpeku, zvýšíme teplotu na 150 °C a ještě 1 hodinu dopékáme. Poléváme výpekem.
Krok 5: Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme třtinový cukr a jemně zkaramelizujeme.
Krok 6: K cibuli přidáme nakrájené zelí, nastrouhaný zázvor, nakrájené jablko, sůl, kmín, citronovou šťávu a zalijeme jablečným džusem. Za občasného míchání dusíme doměkka. Dle potřeby podléváme jablečným džusem. Nakonec vmícháme rybízovou marmeládu a rozmixujeme.
Krok 7: Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Moje poznámka
Adventní kuře s marmeládou z červeného zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6K1V
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Tématické fráze:
adventni jidla,
marmeláda ze zeli,
adventni obed recept,
adventní menu recept,
adventni menu,
adventni jidlo,
marmeládové zelí,
adventní oběd,
adventní menu recepty,
recepty na adventní jídla,
co na adventni obed,
adventni obed doma,
uprava cerveneho zeli,
cervene zelí s balsamico,
červené zelí na badyánu a skořici,
adventní oběd recepty,
adventní jídla recepty,
dobroty s cerveneho zeli,
recepty na adventní oběd,
kure a cervene zeli
Suroviny:
kousky kuřecí,
paprika sušená sladká,
koření kari,
med,
omáčka teriaky,
česnek,
kůra citronová,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
skořice celá,
badyán,
koření hřebíček,
citron,
rozmarýn,
máslo,
zelí červené,
cibule červená,
džus jablečný,
jablko,
cukr třtinový,
zázvor,
marmeláda rybízová,
sůl,
kmín celý,
citron
Komentáře (28)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
u tvých receptů a jejich presentace se tají dech, přechází zrak a nedostává se slov
Holky, moc dekuji za zajem..