Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Různá ochucovadla jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Libeček je jednou z oblíbených a často používaných bylin. V kombinaci s dalšími zelenými listy připravíte chutné a zdravé ochucovadlo nejen do polévky.
Postup přípravy
Krok 1: Libeček, kopřivy i celer dobře omyjeme a najemno posekáme nožem nebo nasekáme v mixéru. Neměla by ovšem vzniknout úplná kaše. Libečku by měl být větší podíl listů než stonků, celkem přibližně 1 litr.
Krok 2: Směs posypeme solí a důkladně promačkáme vařečkou nebo paličkou z hmoždíře.
Krok 3: Pak napěchujeme do čistých suchých sklenic. Čím víc budeme pěchovat a mačkat, tím bude více šťávy. Pro delší uchování můžeme směs zalít trochou oleje.
Krok 4: Uchováváme v lednici, kde by mělo dochucovadlo vydržet týdny. Používáme na dochucení polévek. ale s mírou, směs dost koncentrovaná a slaná.
Zveřejněno 18. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Moje poznámka
Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9P1
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
maggi libecek,
domácí magi,
domácí maggi,
libeček magi recept,
konzervace libečku,
pasta z libečku,
libeček recepty,
využití libecku,
recept na domácí maggi,
polévkové koření z libečku,
libeček domácí magi,
libeček konzervace,
domácí maggi recept,
magi,
libeček recept maggi,
catni z libecku,
libeček maggi,
libeček magi,
recept na magi,
libeckova pasta
Suroviny:
libeček,
kopřivy,
list celerový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (25)