Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou
Bánh mì je taková vietnamská variace na plněnou bagetu. Ve vietnamských bistrech ji můžete najít v různých provedeních. V tomto receptu je bageta naplněná marinovaným tofu, nakládanou zeleninou a doplněná štědrou dávkou koriandru.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 133 kJ / 1 466 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,73 g |
| Tuky | 74,14 g |
| Vláknina | 27,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,39 g |
| Sůl | 8,12 g |
| Sacharidy | 110,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tofu vyjmeme z obalu, opláchneme a nakrájíme na zhruba 6 x 5 x 1 cm velké kousky (měli bychom získat zhruba 8 kostek). Zabalíme je do utěrky, zatížíme a necháme nejméně 20 minut lisovat.
Krok 2: Mezi tím připravíme nakládanou zeleninu. Mrkev nakrájíme na tenké proužky. Na tenké proužky nakrájíme i bílou ředkev.
Krok 3: V rendlíku smícháme ocet, vodu a cukr a na mírném plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 4: Poté odstavíme, vmícháme zeleninu, přendáme do uzavíratelné sklenice a necháme nejméně 30 minut marinovat.
Krok 5: Když je tofu vylisované, připravíme marinádu. Sezamový olej, sójovou omáčku, strouhaný zázvor a pálivou omáčku smícháme v míse s rovným dnem. Vložíme tofu a necháme nejméně 30 minut marinovat.
Krok 6: Poté předehřejeme troubu na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem a lehce vymažeme olejem. Vyskládáme na něj tofu, potřeme zbytkem marinády a pečeme 10 minut. Poté tofu obrátíme a pečeme dalších 10 minut.
Krok 7: Na koriandrové pesto smícháme všechny ingredience v mixéru nebo v hmoždíři.
Krok 8: Bagetky rozřízneme podélně na půl a krátce opečeme dokřupava. Spodní polovinu namažeme koriandrovým pestem a do každé bagety vložíme 4 kousky tofu. Bohatě poklademe nakládanou zeleninou, na proužky nakrájenou salátovou okurkou, opečenou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Krok 9: Dle chuti zakápneme pálivou omáčkou nebo limetkovou šťávou. Přiklopíme vrchní částí bagetky, stlačíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkX8
Moje poznámka
Bánh mì s pečeným tofu, koriandrem a nakládanou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vkX8
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 6 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 15 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 17 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 2 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 3 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 3 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 4 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 5 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 6 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 7 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
nakládaná zelenina,
recept banh mí,
vietnamské tofu,
vietnamska nakladana zelenina,
banh mi recept,
bagety bánh mí recepty,
banh mi bagetky,
banh mi bageta recept,
bageta bánh mi recept,
banh mi recepty,
bagetky bánh,
bagetky bánh mi,
zelenina do banh mi,
vietnamské tofu recepty,
recept vietnamská bageta bahn my,
srirarcha,
jakou značku rýžového oleje,
vietnamské tofu recept,
opečené bagetky se zeleninou,
koriandrová pasta
Suroviny:
tofu natural,
olej sezamový,
omáčka sojová,
zázvor čerstvý,
sriracha,
ocet rýžový,
voda,
cukr hnědý,
mrkev,
ředkev,
olej sezamový,
pasta miso,
koriandr čerstvý,
šťáva limetková,
bageta,
okurka salátová,
cibulka jarní,
sriracha
Komentáře (2)